27 iulie 2017

 Primăria "oficializează" parcările  de pe spaţiile verzi de la parterul blocurilor  

·        "Acestea sunt făcute de către oameni, neoficiale, iar noi vrem să le oficializăm, să le intabulăm, iar în perioadă următoare să le reparăm", declară viceprimarul Lucian Harşovschi.
·        Adjunctul şefului executivului spune că acestea nu vor fi taxate, în dezavantajul altor proprietari de autoturisme care nu au norocul ca Primăria să le modernizeze gratuit locurile de parcare. 

Primăria Suceava va moderniza parcările amenajate de suceveni în faţă sau în spatele blocurilor. Anunţul este făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este autorul unui proiect de hotărâre în acest sens şi care va fi supus aprobării Consiliului Local. "După o muncă destul de importantă, de peste 3 luni de zile, a celor de la Serviciul de administrare străzi, voi propune colegilor din deliberativ inventarierea a 4.364 de astfel de parcări. Acestea sunt făcute de către oameni, neoficiale, iar noi vrem să le oficializăm, să le intabulăm, iar în perioadă următoare să le reparăm. Vrem să le facem aşa cum trebuie, cu borduri, cu asfalt şi pante, potrivit programului de modernizare la scara blocului", a spus adjunctul şefului executivului municipal. În cauză sunt de 342 de mini-parcări de la parterul blocurilor ori din imediata apropiere a imobilelor de locuit, cu o suprafaţă totală de 66.931 de metri pătraţi, pe care pot fi lăsate 4.364 de maşini. Dintre acestea, 1.087 sunt în cartierul Burdujeni, 1.161 în cartierul Obcini, 1.755 în cartierul "George Enescu" şi Centru, iar 361 în cartierul Zamca. Viceprimarul Sucevei susţine că este vorba doar despre terenuri virane, şi nu despre spaţii verzi transformate în parcări. "În momentul de faţă acestea apar ca terenuri virane, pentru că sunt făcute de către oameni, iar odată ce vor fi modernizate, vom avea aproape încă 5.000 de locuri de parcare oficiale în municipiul Suceava. Lucrăm şi la registrul spaţiilor verzi, iar pe Axa 2 a POR avem un proiect de reabilitare a zonelor degradate, prin care vom prinde şi porţiunilor care nu sunt ocupate de maşini şi care vor rămâne ca spaţiu verde", a spus viceprimarul Sucevei.  În ciuda faptului că respectivele amenajări vor fi făcute pe bani din bugetul local, iar terenurile sunt domeniu public, Lucian Harşovschi spune că ocupanţilor nu li se va percepe vreo taxă. Aceasta în detrimentul celorlalţi proprietari de autoturisme care nu au norocul chior ca Primăria să le asigure şi să le modernizeze gratuit locurile de parcare.