14 iulie 2017

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:
"Am negociat noile salarii, care, practic sunt cele vechi"
·        Aceasta cu excepţia primarului, care va avea un salariu mărit la nivelul de 13.050 de lei pe lună, şi cei doi viceprimari, cu câte unul crescut la 11.060 de lei pe lună.
·        Cel mai mic salariu este cel al muncitorilor contractuali, care după ce Primăria le mai dă 100 de lei, primesc 1.550 brut pe lună.  

Negocierile salariale de la Primăria municipiului Suceava s-au încheiat, anunţat, ieri, primarul Ion Lungu. În calitate de reprezentant oficial al angajatorului, şeful executivului a precizat că la discuţii au participat  3 reprezentaţi ai Adunării Generale a Salariaţilor, precum şi cei ai sindicatelor de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Direcţia Poliţiei Locale.       "Am negociat noile salarii, care, practic sunt cele vechi, în aşa fel încât să putem aplica Legea salarizării începând cu data de 1 iulie. Am încercat ca în cadrul aceluiaşi fond de salarii, care nu se măreşte, şi acelaşi număr de personal, să păstrăm salariile actuale la Primăria Suceava", a arătat Lungu. edilul-şef spune că, totuşi, s-a mai luat din venituri  salariaţilor de top, dându-se, în schimb, câte 100 de lei în plus angajaţilor cu contract de muncă individual. "La ierarhia superioară s-au pierdut nişte bani, asta este realitatea. În schimb, în urma negocierilor pe care le-am făcut, am stabilit să dăm 100 de lei în plus la salariaţii contractuali, astfel încât să se apropie de celelalte salarii din Primărie", a reliefat ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Lungu spune că, de asemenea, s-a mers pe egalizarea salariilor personalului cu funcţii de conducere, din categoria angajaţilor contract individual de muncă, cu cele ale funcţiilor de conducere din categoria funcţionarilor publici. Astfel, şefii Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Direcţiei Generale a Domeniul Public vor avea, spre exemplu, remuneraţii similare celor de la Direcţia de Urbanism sau Direcţia Tehnică. "Cu nimic nu se deosebeşte un director de la Piaţă sau de la Domeniul Public faţă de unul din Primărie. Ba dimpotrivă, de multe ori aceştia au mai multă treabă şi trebuie să stea mai mult pe teren, şi de Paşti şi de Crăciun", a pus în vedere primarul Sucevei. În urma negocierilor, cel mai mic salariu este cel pentru muncitorii contractuali necalificaţi, respetiv unul de 1.550 brut pe lună, fără sporuri. Conform noii Legi a salarizării unice,  primarul Ion Lungu încasează 13.050 de lei pe lună, iar cei doi viceprimari, Lucian Harşovschi şi Marian Andronache au câte un salariu de 11.060 de lei pe lună.