05 iulie 2017

Licitaţia pentru încălzirea Pieţei Mari a fost anulată  
·       Cele două firme participante au fost descalificate, neîndeplinind condiţiile impuse.
·       Potrivit promisiunilor, încălzirea trebuia să fie funcţională din sezonului rece trecut, în bugetul din 2016 fiind prinşi 500.000 de lei.
·       "Procedura va fi reluată cu celeritate şi sperăm ca la viitoare licitaţie lucrările se fie adjudecate", a spus primarul Ion Lungu.   
Piaţa agroalimentară  centrală din municipiul Suceava ar putea rămâne neîncălzită la iarnă. Acesta după ce niciuna din cele două firme intrate în cursa pentru adjudecarea lucrărilor de introducerea sistemului de asigurare a căldurii nu îndeplinit condiţiile impuse  de legislaţia în vigoare. "Vestea nu este prea bună pentru investiţia încălzirea pe timp de iarnă şi ventilaţia din Piaţa Mare. Deşi au fost depuse două oferte, ale Agacon şi Instcomp, licitaţia a fost anulată, pentru că niciuna din societăţi nu a ajuns până la capăt", a precizat primarul Ion Lungu. Potrivit edilului-şef sucevean, oferta Instcomp a fost declarată neeligbilă încă din prima etapă, societatea nereuşind să participe la cea financiară. În schimb, Agacon a reuşit să ajungă la aceasta din urmă, însă a făcut o ofertă incompletă. "Ne pare rău, nici nu m-am gândit că execuţia nu se adjudecă, însă unde-i lege nu-i tocmeală. Licitaţia va fi reluată, deşi ne doream foarte mult să fie finalizată, să avem, până în toamnă, această investiţie", precizează Lungu. Potrivit promisiunilor autorităţilor locale, încălzirea primului tronson al Pieţei Mari trebuia să fie funcţională încă de la începutul sezonului rece trecut, în bugetul pe anul 2016 fiind rezervată, cu această destinaţie, suma de 500.000 de lei.
·       O primă amânare a survenit din cauză că proiectul nu prevedea racordare la sistemul centralizat al oraşului.
Piaţa Mare a fost reabilitată acum două veri, prin intervenţii de înlocuire a acoperişului, de modernizări şi dotări efectuate la interior. Odată cu inaugurarea lucrărilor primarul Ion Lungu promitea că unul din cele două tronsoane va încălzit prin branşarea acestuia la reţeaua de termoficare a municipiului.

În ianuarie 2017, edilul-şef a lăsat de înţeles că lucrările au fost amânate din vina proiectantului, a cărui documentaţie nu facea referire la racordarea instalaţiilor cu pricina la "cazanul comun", aşa cum şeful municipalităţii se angajase. Conform hotărârii Într-adevăr, proiectul de încălzire a Pieţei agroalimentare centrale aprobat de Consiliului Local în septembrie 2016 prevedea, printre altele, montarea unui sistem de două panouri termice solare, echipat cu câte 20 de tuburi vidate; a unui boiler de 100 de litri; a 4 corpuri de încălzire formate din ventilo-convectoare, cât şi a 6 perdele de aer cald. "Procedura va fi reluată cu celeritate şi sperăm ca la viitoare licitaţie lucrările se fie adjudecate", a conchis Ion Lungu, primarul Sucevei.