05 iulie 2017

Loc de joacă modern pentru 300 de copii din mini-cartierul ANL de pe Bulevardul "1 decembrie 1918",
·       Acesta este al treilea realizat de Diasil Service în cadrul contractului de salubritate stradală, primarul Ion Lungu de declarând că pe 11 locuri de joacă din oraş urmează a fi puse covoare elastice.
·         "Actualul loc de joacă este unul modern, iar continuare ne vom onora obligaţiile contractuale", a arătat Anton Curelaru.
Ieri, autorităţi locale din municipiul Suceava au inaugurat un modern loc de joacă pe Bulevardul "1 decembrie 1918", în zona blocurilor ANL. Participaţii au fost edilul-şef Ion Lungu, adjunctul acestuia, Lucian Harşovschi, consilierul local Ovidiu Milici şi administratorul societăţii Diasil Service, Anton Curelaru. De asemenea, au fost prezenţi copii şi părinţi ai acestora. Primarul a declarat că, potrivit prevederilor contractuale, forma de salubritate stradală  Diasil Service s-a angajat la amenajarea şi darea în funcţiune, pe cheltuială proprie, a unor locuri de joacă pe raza reşedinţei de judeţ. "Nu ascund faptul că am primit solicitări ale părinţilor, întrucât sunt destul de mulţi copii în această zonă, mai ales că urmează să fie date în folosinţă noi apartamente, şi vor fi şi vor mai mulţi", a reliefat şeful municipalităţii, adăugând că potrivit lui Ovidiu Milici, locuitor al mini-cartierului, ar fi vorba de circa 300 de micuţi.  Locul de joacă nou-inaugurat are o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, cu elemente de covor cauciucat, balansaoare, scrâncioburi şi amenajări de căţărat cu plasă. Primarul a subliniat că locurile de joacă sunt o prioritate pentru Primărie, în perioada următoare 11 asemenea amenajări existente în oraş urmând a fi dotate cu covoare elastice.  Iniţiativa se află în faza întocmirii studiilor de fezabilitate, Ion Lungu mulţumind firmei de salubritate că respectă contractul, recomandând ca aceasta să "aducă, de lan la an, locuri de joacă mai multe şi mai frumoase". Anton Curelaru, patronul Diasil Service a precizat că acesta este cel de al treilea loc de joacă realizat în cadrul contractului cu Primăria, după cele din Iţcani şi Zamca. "Actualul loc de joacă este unul modern, iar continuare ne vom onora obligaţiile contractuale", a arătat Anton Curelaru.      
Ovidiu Milici Consilierul Local (ALDE) a mulţumit executivului municipiului Suceava, primarului Ion Lungu şi colaboratorilor acestuia, că au acest spaţiu de joacă era necesar şi util. "Este un cartier tânăr, cu foarte mulţi copii şi mă bucur că s-a înţeles necesitatea amenajării acestuia", a preciza Ovidiu Milici, mulţumind, în numele părinţilor inclusiv constructorului.