26 iulie 2017

Poliţiştii locali renunţă la veste antiglonţ pentru aer condiţionat
·        Conform unei informări, poliţiştii locali din subordinea administrativului reşedinţă de judeţ sunt dotaţi cu pistoale Glock 19, de calibrul 9 mm, letale sau neletale.
Temperaturile caniculare i-a determinat pe poliţiştii locali suceveni să opteze pentru instalarea de echipamente de aer condiţionat, lăsând dotarea cu veste antiglonţ pentru altă dată.       
Cel puţin aşa prevede proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local al municipiului Suceava, în cadrul căruia se  propune eliminarea poziţiei nr. 5 "veste antiglonţ" cu valoarea de 13.500 de lei şi, în acelaşi timp, suplimentarea, cu 10.200 de lei, a poziţiei nr. 9 "aparate de aer condiţionat". Conform proiectului de hotărâre, diferenţa dintre cele două propuneri cheltuieli, cea de 3.300 de lei, va trece în Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţilor locale. De menţionat este faptul că, în urmă circa 3 ani, într-un material semnat de directorul Viorel Horodenciuc, conducerii Primăriei i se propunea completarea dotării cu echipament individual a poliţiştilor locali,  precum şi a compartimentelor funcţionale, cerinţe formulate, de altfel, şi prin proiectul de venituri şi cheltuieli al structurii. Conducerea Poliţiei Locale cerea, inclusiv asigurarea condiţiilor necesare executării şedinţelor de tragere cu armamentul din dotare şi cele de participare a personalului la cursurile de formare organizate de structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. La capitolul armament, potrivit informării amintite, poliţiştii locali din subordinea administrativului reşedinţă de judeţ sunt dotaţi cu pistoale Glock 19, de calibrul 9 mm, letale sau neletale.
Printre atribuţiile Direcţiei de Poliţie locală se numără cele privind asigurarea climatului de siguranţă publică; supravegherea actelor de comerţ din pieţele agroalimentare; acţiunile de fluidizare a traficului; verificarea respectării autorizaţiilor de construire şi a celor de reparaţii, precum şi verificarea îndeplinirii obligaţiilor pe linie de protecţia mediului.  În urmă cu 5 ani, Primăria municipiului Suceava a făcut eforturi financiare şi a reuşit să achiziţioneze 4 autoturisme noi pentru Direcţia Poliţiei Locale din subordine. Este vorba despre autoturisme Logan MCV cu câte 7 locuri, de la bugetul local fiind plătită suma de 273.800 lei.