27 iulie 2017

Primăria nu mai dă bani şcolilor care în vacanţă îşi zăvorăsc terenurile de sport
·        "S-a ţinut cont de priorităţi, dar şi de acest aspect, pentru a se şti clar că aceste terenuri de sport sunt şi vor trebui să fie ale sucevenilor", a pus în vedere Lucian Harşovschi.
·        Reticenţele survin modernizărilor amenajărilor făcute cu bani publici de pe două terenuri de sport ale unor unităţi şcolare.

Conducerile unităţilor şcolare din municipiul Suceava refuză ca pe durata vacanţei de vară să pună terenurile de sport la dispoziţia amatorilor de mişcare în aer liber. Consiliul Local a aprobat încă din urmă cu circa 2 ani o hotărâre cu privire a asigurarea accesului pe respectivele amenajări, însă, potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, "nu există reacţii pozitive din partea tuturor unităţilor de învăţământ ". Harşovschi le cere consilierilor locali, membri a consiliilor de administraţie din şcoli, să dea dovadă că se implică pe această linie, reliefând, de asemenea, că acele unităţi de învăţământ care nu s-au conformat nu vor primi banii solicitaţi la rectificarea de buget ce va fi operată în şedinţa ordinară a deliberativului. "Cei care nu respectă acest lucru nu vor mai fi sprijiniţi. La rectificările care vor fi făcute şi la solicitările şcolilor pentru a primi noi fonduri s-a ţinut cont de priorităţi, dar şi de acest aspect, pentru a se şti clar că aceste terenuri de sport sunt şi vor trebui să fie ale sucevenilor", a pus în vedere Lucian Harşovschi. Viceprimarul a dat ca exemplu o unitate şcolară din Burdujeni care a stabilit un regulament de funcţionare şi un orar pentru accesul locuitorilor cartierului la terenul de sport. "Cred că, acolo unde este pus un lacăt mare la poartă, lucrurile nu sunt în regulă", a reliefat Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava, menţionând că acolo unde este nevoie de pază Primăria o va asigura. Reticenţele survin vandalizării modernizărilor făcute cu bani publici de pe două terenuri de sport ale unor unităţi şcolare.