12 iulie 2017

Patru săteni, amendaţi pentru că şi-au vândut animalele fără avea acte pe acestea 
·        Inspectori sanitar veterinari au sancţionat, cu 1.800 de lei, 5 angajaţi care nu au respectat condiţiile de depozitare, dar şi pe cele de igienă la manipularea produselor.   
Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au avut, luna trecută, 191 de acţiuni de control în târguri, pieţe, unităţi de procesare, unităţi de comercializare a produselor alimentare, dar şi în unităţile de alimentaţie publică.

Potrivit directorului executiv Ioan Corduneanu, ca urmare a  verificărilor din târgurile de pe raza judeţului Suceava, 4 persoane fizice au fost amendate cu câte 600 de lei fiecare, acestea fiind sancţionate contravenţional pentru comercializarea animalelor în lipsa documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare. Cu o amendă de 2.000 de lei s-a ales administratorul unei societăţi comerciale, inspectorii DSVSA constatând că în unitatea controlată nu erau respectate condiţiile igienico-sanitare. Pe de altă parte, 5 angajaţi ai 3 unităţi de comercializarea a produselor alimentare au fost sancţionaţi cu un total de 1.800 de lei, aceştia încălcând prevederile legale referitoare la condiţiile de depozitare a produselor alimentare, dar şi pe cele de igienă la manipularea produselor de origine animală.  Conform directorului executiv Ioan Corduneanu, în luna iunie 2017, lucrătorii DSVSA au auditat şi evaluat 5 unităţi de procesare a cărnii şi a laptelui, precum şi 23 de unităţi de procesare sau comercializare a produselor de origine animală. Înregistrate din punct de vedere sanitar-veterinar au fost 61 de noi unităţi, 17 mijloace de transport alimente. Pe de altă parte, identificate şi înregistrate în sistem au fost 2.875 de animale, imprimate fiind 45.176 de paşapoarte originale şi 2.955 de paşapoarte duplicat. De asemenea, la compartimentul specializat au fost identificate 7.110 ovine, 44 de caprine şi 542 de suine.