04 mai 2017

Primarul Ion Lungu donează 1.000 de lei pentru salvarea Forestei de la desfiinţare
·        Şeful administraţiei locale lansează un proiect de colectă publică în urma căreia Clubul de fotbal ar putea să-şi achite datoriile restante către Finanţele Publice.
·        "Eu estimez că dacă vreo 500 de iubitori de fotbal vor contribui, vom putea strânge banii de care mai are nevoie Clubul", a subliniat primarul.

Pe fondul semnalului disperat de alarmă tras de oficialii Clubului de fotbal Foresta, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a lansat ieri iniţiativa organizării unei colecte de fonduri în urma căreia echipa de suceveană de Liga a doua ar putea să fie salvată de la desfiinţare. Clubul are obligaţii fiscale restante de circa 300.000 de lei către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, din care cauză nu se poate înscrie la licitaţia publică pentru susţinere financiară nerambursabilă din bugetul local al Sucevei. Ediul-şef sucevean a declarat că face primul pas în acest sens, donând 1.000 de lei. "În calitate de iubitor de fotbal, de doritor ca Foresta să activeze în continuare - şi ar fi păcat să nu se întâmple aşa -, iniţiez un proiect de colectă publică. Fac apel la iubitori de fotbal, persoane juridice şi persoane fizice, deopotrivă, pentru o colectă publică. Mai mult de atât nu putem face, iar eu, ca primar, voi dona 1.000 de lei în contul Forestei", a spus Lungu într-o conferinţă de presă.  Ca urmare a faptului că nu avea onorate impozitele şi contribuţiile datorate bugetelor statului, AJFP nu a eliberat certificatul fiscal, iar autorităţile locale au respins dosarul de înscriere a Clubului Foresta la prima rundă a licitaţiei, în vederea adjudecării sumei de 1,5 milioane de lei cu care echipa de fotbal ar urma să fie finanţată. Următoare rundă a licitaţiei se va ţine pe 18 mai, şeful municipalităţii crezând că până atunci se vor aduna suficienţi bani, mai ales în condiţiile în care Foresta dispune de o parte din suma de achitat. "Îmi pun speranţa ca în aceste două săptămâni se va aduna suma de ban necesară, în aşa fel încât Foresta să participe la licitaţie. Eu estimez că dacă vreo 500 de iubitori de fotbal vor contribui, vom putea strânge banii de care mai are nevoie Clubul", a subliniat şeful executivului. Primarul Ion Lungu aţnut să menţioneze că de banii adunaţi "nu se va atinge nimeni", aceştia mergând în contul deschis de Clubul sportiv Foresta la o unitate bancară, după care vor fi orientaţi, mai departe, înspre Finanţele Publice.