23 mai 2017

O sută de suceveni, premiaţi cu câte 500 de lei pentru că au decis să se angajeze
·        "Este o formă de stimulare a ocupării şomerilor neindemnizaţi, ţinta noastră reprezentând-o, în principal, beneficiarii venitului minim garantat", subliniază Anca Capverde, purtător de cuvânt al AJOFM.
·        După ce a muncit în UE, un sucevean nu a ezitat să se înscrie la venitul minim garantat, care îi dă şi dreptul de a lua prima de activare de 500 de lei. 

O sută de persoane neocupate s-au prezentat la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, renunţând la fostul statut şi optând să intre în câmpul muncii. Sucevenii cu pricina au găsit deosebit de atractivă o măsură a Guvernului potrivit căreia fiecare dintre ei vor avea parte de o primă de angajare. Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOMF, spune că, pentru a intra în categoria potenţialilor beneficiari, pentru început cei interesaţi vor trebui să se înregistreze în evidenţele instituţiei ca şomeri neindemnizaţi. Potrivit responsabilului Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în rândul nedeindemnizaţilor intră beneficiarii de venit minim garantat, care îşi reînnoiesc cererea o dată la 6 luni, însă pot căpăta această calitate inclusiv lucrătorii în străinătate, reveniţi acasă şi fără un loc de muncă. De asemenea, au cale liberă de a intra în evidenţele instituţiei persoanele fără niciun fel de venit. Nu în cele din urmă, de avantajele de şomer neindemnizat au posibilitatea de a se bucura sucevenii care vor să urmeze un curs de calificare profesională, cei care vor să aibă parte de asigurare medicală, dar şi îndreptăţiţii la ajutoarele europene în produse alimentare."Este o formă de stimulare a ocupării şomerilor neindemnizaţi, ţinta noastră reprezentând-o, în principal, beneficiarii venitului minim garantat, pe care încercăm să îi atragem să se angajeze", subliniază Anca Capverde, de la Compartimentului "Comunicare, presă şi relaţii publice" al AJOFM, menţionând că după ce a muncit în UE, un locuitor al judeţului Suceava nu a ezitat să vină se înscrie în scripte pentru a beneficia de venitul minim garantat. Prima de activare de 500 de lei, sumă neimpozabilă, este acordată șomerilor înregistrați, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin 3 luni.