26 iulie 2018

Județul Suceava și destinația turistică Bucovina, reprezentare la World Travel Market Londra   
·        Suceava are curse aeriene zilnice Suceava-Luton (Londra), turiștii britanici fiind pe locul al optulea în rândul străinilor sosiți în județ.            
·        Județul Suceava va fi prezent și la Tour&Travel Varșovia, cunoscută drept cea mai apreciată manifestare de profil din Polonia.
Județul Suceava va fi promovat la Târgul internațional de turism World Travel Market din Londra, Marea Britanie, din 5-7 noimebrie 2018, precum și la Tour&Travel din Varșovia, o manifestare similară organizată în Polonia, în intervalul 22-24 noiembrie.  World Travel Market Londra este cel mai important eveniment de profil din Marea Britanie, dar și unul dintre cele mai mari târguri din lume, aceasta fiind prima participare a Consiliului Județean și a destinației turistice Bucovina pe piaţa respectivă. Ediţia din 2017 a WTM Londra a atras peste 5.000 de expozanţi din 182 de ţări, cu 51.000 de participanți, pentru deplasarea suceveană de la bugetul județean fiind alocată suma de 51.250 de lei. La această manifestare, județul Suceava va fi reprezentat de 3 angajați ai Consiliului Județean, 2 meșteri populari și un translator. Suceava are curse aeriene zilnice Suceava-Luton (Londra), turiștii britanici fiind pe locul al optulea în rândul străinilor sosiți în județ. Pe de altă parte, Tour&Travel Varșovia este cunoscută drept cea mai apreciată manifestare de profil din Polonia. Anterioara participare a Sucevei și Bucovinei turistice în Polonia a fost cea din 2014, de la Târgul de turism din Katowice, urmată de cea de la Formul economic de la Rzeszow. Ediția din anul trecut a Tour&Travel Varșovia, cu circa 20.000 de vizitatori, a adunat peste 500 de expozanți din 23 de țări, din bugetul județului fiind prevăzută, pentru această reprezentare, o sumă de 20.700 de lei. Echipa care se va deplasa în Polonia va fi formată din doi reprezentanți ai Consiliului Județean, un meșter popular, un translator și un șofer. “Considerăm importantă promovarea județului Suceava la târgurile și manifestările de profil, atât pentru pentru consolidarea piețelor pe care am fost prezenți, cât pentru atragerea unor noi segmente de piață”, se arată expunerea de motive la proiectul de hotărâre aprobat ieri în ședința Consiliului Județean, propunere inițiată de Gheorghe Flutur, șeful executivului.