08 iulie 2018

Căminul USV de la Colegiul Alimentar va fi dat în folosinţă începând cu anul universitar 2019-2020    
·        După consolidare şi restructurare, acesta avea maxim 150 de locuri de cazare, cu baie în fiecare cameră sau cu un la două camere.
·        Finanţare este aşteptată pentru construirea unui cămin şi a unei grădiniţe în Campusul nr. 2, trei proiecte cu finanţare POR vizând renovarea terenului sport, înlocuirea echipamentelor de climatizare din Corpul „E” şi renovarea Corpului „D”.     
Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava are în curs de întocmire studiul tehnic pentru un nou cămin, cel de la Colegiul Tehnic Alimentar, preluat prin transfer de la administraţia locală şi destinat, până recent, beneficiarilor de locuinţe sociale. Rectorul interimar, prof. dr. ing. Mihai Dimian,  a declarat, într-o conferinţă de presă, că imobilul urmează a intra în consolidare, reabilitare şi restructurare, astfel încât să fie funcţional odată cu începerea anului universitar 2019-2020. „Acum sunt 200 de locuri, dar noi vom schimba structura căminului, în sensul că vom amenaja baie în fiecare cameră sau câte una la două camere, acum toaleta fiind pe hol. Dacă va permite clădirea, o vom mansarda, de aceea este nevoie şi de o etapă de consolidare. În final vom avea între 200 şi 250 de locuri de cazare, dar în condiţii de locuit mult mai bune”, a subliniat Mihai Dimian. Rectorul interimar al USV spune că, în Campusul universitar nr. 2, a fost predat amplasamentul de 1 hectar pentru construirea unui alt cămin, în programul de guvernare fiind prevăzută ridicare a 30 de clădiri de destinaţia de locuri de cazare pentru studenţi. „În funcţie de disponibilitatea terenului şi de numărul de cereri din partea studenţilor, acesta este printre primele de pe lista de la Compania Naţională de Investiţii, şi sperăm să se construiască în curând”, a subliniat rectorul Mihai Dimian. De asemenea, în martie 2018, va fi supus reabilitării şi modernizării cu fonduri proprii, pe tronsoane, căminul studenţesc nr. 1, primul şi cele mai vechi dintre cele de la Universitate, „singurul rămas în condiţii de standarde mai joase  decât cele oferite în celelalte cămine”. USV a depus un proiect de 1,7 milioane de lei pentru renovarea terenului sport, respectiv a suprafeţei de joc, tribunelor, cât şi de înlocuire a balonului cu aer cald. Un al doilea proiect are în vedere înlocuirea echipamentelor de climatizare din Corpul „E”, în valoare fiind de 11,5 milioane de lei. În prezent este în curs de întocmire şi promovare proiectul de renovare a Corpului „D”, cu o valoare a lucrărilor de aproximativ 8 milioane de lei. Toate acestea vizează atragerea de finanţare europeană nerambursabilă în cadrul POR 2014-2020, depusă fiind inclusiv documentaţia pentru ridicarea, cu maxim 1 milion de lei, în Campusul nr. 2, a unei grădiniţe, banii provenind dintr-un împrumut acordat Românei de al BERD.