21 iulie 2018


Schimb de experienţă între poştaşii din Suceava şi cei din Republica Moldova

·        „Este un schimb bune practici, de moduri de lucru, din care avem de învăţat cu toţii”, a declarat Nicolae Costrîş, directorul executiv al OJP Suceava.
·        „Schimbul dintre salariaţii poştali din România şi Republica Moldova ne va ajuta să ne perfecţionăm”, a reliefat Ioan Pîrgaru, preşedintele  preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii din Republica Moldova.
·        „Ne bucurăm că există o colaborare între Suceava şi Republica Moldova şi sperăm că aceasta va dăinui mulţi ani”, a punctat Iordănel Secrieru, preşedintele BSN Suceava.
Municipiul Suceava a găzduit ieri un schimb de experienţă între lucrătorii Oficiului Judeţean de Poştă Suceava şi colegii lor de la Poşta din Republica Moldova. Nicolae Costrîş, directorul executiv al OJP Suceava spune că tradiţia are la origine anul 2000, de-a lungul anilor întâlniri de acest fel având loc cu  „poştaşii” din mai multe raioane ale ţării vecine. În februarie 2018, sucevenii au fost la Chişinău, ieri oaspeţii din Republica Moldova vizitând 4 subunităţi poştale din judeţ, arătându-se interesaţi de serviciile prestate de Compania Poşta Română.
 La rându-le, moldovenii au explicat modul în care lucrează cu beneficiarii Poştei de peste Prut. „Este un schimb bune practici, de moduri de lucru, din care avem de învăţat cu toţii. Noi încercăm ‚ să luam ce este bun de la dumnealor, iar ei să ia ce este bun de la noi”, a declarat Nicolae Costrîş, directorul executiv al  Oficiului Judeţean de Poştă Suceava. La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiale din Iaşi, Bacău şi Neamţ, directori, diriginţi, angajaţi şi sindicalişti de la unităţi poştale, dar şi de telecomunicaţii din raioane ale Republicii Moldova. Ioan Pîrgaru, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii din Republica Moldova a apreciat bunele relaţii cu colegii din România, în special cu cei din judeţul Suceava. Acesta a specificat că, în Republica Moldova, sindicatele poştale nu se implică în politică, ci fac totul pentru ca „oamenii să se simtă mai bine, să aibă salarii mai bune”. „Avem acest întâlniri cu scopul de a putea comunica între noi, de a ne cunoaşte mai bine. Schimbul dintre salariaţii poştali din România şi Republica Moldova ne va ajuta să ne perfecţionăm”, a reliefat Ioan Pîrgaru, adăugând că de Ziua Poştei se intenţionează organizarea unui marş pe biciclete al factorilor poştali din România, Republica Moldova şi Ucraina, pe trasee din cele 3 ţări, „pentru mai buna cunoaştere a serviciilor poştale oferite populaţiei”. Iordănel Secrieru, preşedintele Filialei Suceava a Blocului Naţional Sindical (BNS) Suceava a transmis salutul sindicaliştilor români şi le-a dorit reprezentaţilor Poştei din Republica Moldova să rămână cu plăcute în Bucovina. „Ne bucurăm că există o colaborare între Suceava şi Republica Moldova şi sperăm că aceasta va dăinui mulţi ani”, a punctat Iordănel Secrieru. Întâlnirea lucrătorilor poştali de o parte şi de alta a Prutului a inclus şi un schimb de cadouri, finalul incluzând o parte dedicată socializării.