26 iulie 2018

Cheltuieli modeste pentru dezvoltarea județului Suceava 
·        „Un grad de 19% în 6 luni este puțin pentru noi, pentru Consiliul Județean, a reproșat consilierul Mihai Grozavu (PSD), cu prilejul aprobării execuției bugetare.  
·        Suntem doar la jumătatea anului și avem garanția că lucrurile vor avea ritmul corespunzător”, a punctat Gheorghe Flutur, președintele CJ.
Execuția  bugetelor județului Suceava după primele 6 luni ale anului 2018 a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean Suceava, însă gradul de realizarea a cheltuielilor cu investițiile nu a fost de natură să mulțumească pe o parte a membrilor deliberativului. Mihai Grozavu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Județean a apreciat că, pe secțiunea de dezvoltare a bugetului județean, „rezultatele sunt foarte modeste”. 
„Un grad de 19% în 6 luni este puțin pentru noi, pentru Consiliul Județean. Anul trecut am făcut, 47,9% pe total, ceea ce însemnă că tot acolo vom ajunge și în anul acesta, în condițiile priectelor și lucrărilor care așteaptă să fie realizate“, a arătat Mihai Grozavu, ales social-democrat. Gheorghe Flutur, șeful executivului județean, a refliefat că din anul acesta au trecut doar 6 luni, accentuând că procedurile sunt în desfășurare, iar lucrurile în grafic. „La venituri realizările sunt de 83%. Aveam posibilitate de mai mult, însă trebuie ținută seama de proiectele în desfășurare. La cheltuieli este vorba despre un grad de realizare de 77,6%, cu perspectiva de a intra, în partea doua a anului, într-un ritm prin care să ajungem la 100%. Numai zilele acestea s-a semnat contractul de pentru  ambulatoriul  de la spital, care înseamnă o sumă importantă, și urmează semnarea Planului de amenajare teritorială a teritoriului județului. Suntem în curs de finalizare cu procedurile de semnare a contractelor de finanțare în cadrul a 3 proiecte pentru drumuri județene din cadrul Planului Național de Dezvoltare Locală,  urmând altele 5. În ceea ce privește SMID, stațiile de transfer a deșeurilor de la Fălticeni și Rădăuți vor fi scoase la licitație în circa 2 săptămâni. Suntem doar la jumătatea anului și avem garanția că lucrurile vor avea ritmul corespunzător”, a punctat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.