06 iulie 2018


Primăria Suceava susţine cu 250.000 de lei Festivalul de artă medievală   
·        În 2016, participarea municipiului reşedinţă în asocierea cu Muzeul Bucovinei a constat în alocarea, de la bugetul local, a sumei de 200.000 de lei.  
·        Atunci, s-a procedat la o majorare cu 50.000 de lei a alocării, consilierii PSD şi ALDE picând proiectul de hotărâre, după ce au cerut ca locuitorii municipiului să intre gratis la manifestări.  
Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare” se va desfăşura în intervalul 16-19 august 2018, manifestarea, devenind, de anul trecut, una cu participare internaţională. Primarul Ion Lungu a şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi unele pe măsură, mai ales că anul acesta este marcat Centenarul Marii Uniri.   „Şi în acest an, Primăria municipiului Suceava este unul dintre principalii finanţatori ai Festivalului de artă medievală. Suntem interesaţi ca, în anul Centenarului, să fie un festival reuşit, de nivel internaţional. Este un eveniment care dăinuie de mai mult timp la Suceava, iar de 14 ani, Primăria îl susţine financiar, reprezentând o carte de vizită culturală a municipiului. Sper ca, şi în acest an să avem un festival reuşit”, a precizat primarul Ion Lungu.    
În 2016, participarea municipiului Suceava la în asocierea cu Muzeul Bucovinei a constat în alocarea, de la bugetul local, a sumei de 200.000 de lei, bani care au luat calea susţinerii, pe durata a 4 zile, a 30 de spectacole realizate de 20 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară. Votul a fost dat într-o a doua întrunire pe această temă a legislativului municipal, după ce, în cea dintâi, consilierii PSD şi ALDE au picat proiectul de hotărâre. Reprezentanţii celor două partide în deliberativul local şi-au exprimat, în acest mod, nemulţumirea faţă de nesupunerea la vot a amendamentului prin care aceştia pretindeau acordarea de gratuităţi la manifestările ţinute la Muzeul Bucovinei şi la Cetatea de Scaun a Sucevei.  Consilierul local social-democrat Vasile Mocanu a ţinut să arate că, fiind vorba despre o majorare consistentă a sumei disponibilizată din vistieria municipală, respectiv de la 150.000 la 200.000 de lei, s-ar fi impus ca organizatorii să găsească o soluţie, astfel încât doar locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ să aibă acces gratuit la aceste spectacolele cu tematică medievală. Chiar dacă nu s-a ţinut cont de propunerea PSD, aleşii social-democraţi au fost, totuşi, de acord cu acordarea sumei de 200.000 de lei, proiectul de hotărâre trecând de plenul Consiliului Local.