02 august 2016

O baie bună, după o săptămână şi 2 zile
·       După reparaţiile din sistemul de transport, Thermonet umple reţelele, asigurând că va intenţionează să reia furnizarea apei calde pe 3 august, aşa cu s-a angajat.     
Apa caldă va reveni la robinetele locuitorilor municipiului Suceava miercuri, după o perioadă de reparaţii mai multe puncte ale sistemului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic. Este vorba, evident, despre branşaţii la sistemul centralizat de termificare, adică despre cei din circa 18.000 de apartamente, care, timp de 9 zile cu temperaturi  atmosferice ridicate, nu au putut face o baie mai ca lumea. Brânduşa Gherman, directorul comercial al Thermonet, precizează că instalaţiile deja sunt reumplute în cartierul Burdujeni şi se continuă cu Centrul urbei, precum şi cu cartierele, Zamca, „George Enescu” şi Obcini. „Instalaţiile sunt în curs de umplere, începând cu Burdujeni, iar acum se continuă cu oraşul. Vrem să ne ţinem de cuvânt, iar aşa cum am zis, pe data de 3 august încercăm să furnizăm apa caldă în municipiul Suceava”, a subliniat Gherman. Intervenţii au avut loc în puncte sensibile, printre altele înlocuite fiind vane, precum şi porţiuni de conducte şubrede, inclusiv pe magistrala de transport care vine de la Termica, la CT2, la ramificaţia înspre cartierul Burdujeni şi partea superioară Sucevei. „În vedere am avut pregătirea pentru asigurarea funcţionării sistemului în noul sezonul rece, însă, în continuare, punctual, acolo unde se impune, se vor mai face remedierile necesare”, a explicat, directorul comercial al societăţii comercial Thermonet.
Totodată, în cadrul Programului „Termoficare 2006-2016”, Primăria Suceava are alocată de la bugetul statului suma de 8,37 de milioane de lei în modernizare intrând, după organizarea licitaţiilor, punctele termice „Parc”, „Obcini 4” şi „Zamca 4”. „Din cele 49 de puncte termice, reabilitate şi modernizate au fost 16. Puntele termice <Obcini 4> şi au fost modernizate în interior, iar acum trebuie reabilitate sistemele secundare de transport. La cel de al treilea se vor face, integral, lucrări de reabilitare, modernizare şi automatizare”, a arătat Brânduşa Gherman. Anul acesta, sistarea furnizării apei calde, în vederea reparaţiilor din sistem, s-a făcut pe 25 iulie şi, înspre deosebire de anul trecut, când operator era falita Termica, intervenţiile au durat doar o săptămână şi 2 zile, în 6 puncte vulnerabile din toate cartierele reşedinţei de judeţ. În urmă cu 1 an, primarul Sucevei făcea cunoscut că sucevenii nu vor fi afectaţi toată luna august, la fel ca şi în anii anteriori, promisiune parţial ţinută, întrucât, de exemplu, în cartierul Obcini, pe bulevardele „Corneliu Coposu” şi „Prefect Gavril Tudoraş”,  înlocuirea unor conducte a ţinut , totuşi, mai mult de 30 de zile.