19 august 2016

Termica revine şi ameninţă că lasă pe sucevenii fără apă caldă
·        Lichidatorul MGA Insolvency SPRL anunţă că va întrerupe alimentarea cu energie electrică a electropompelor  folosite de succesoarea Thermonet, din cauză că aceasta din urmă nu şi-a plăti facturile pentru aprilie şi iunie.
·        Această măsură va conduce la sistarea furnizării apei calde în municipiul Suceava, situaţie (...) care nu poate fi evitată, transmite lichidatorul.
 Societatea comercială Termica Suceava, aflată în procedurile falimentului şi lichidării, anunţă că „va fi nevoită” să sisteze, începând de pe 23 august 2016, ora 8.00, alimentarea cu energie electrică a electropompelor de termoficare situate în incinta Centralei Electrice de Termoficare, în prezent acestea fiind utilizate de noul operator de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, Thermonet Suceava. Potrivit unui comunicat de presă al lichidatorului judiciar MGA Insolvency SPRL, întreruperea se va face pe 22 august, doar în cazul în care Thermonet nu va achita facturile pentru energia electrică furnizată de la instalaţiile aparţinând Termica şi consumată în lunile aprilie şi iunie ale anului  acesta. „Această măsură va conduce la sistarea furnizării apei calde în municipiul Suceava, situaţie pe care o regretăm şi pentru care ne cerem scuze, dar care nu poate fi evitată, în condiţiile în care consumatorul Thermonet nu achită energia electrică consumată din instalaţiile Termica, care, la rându-i a achiziţionat-o  de la E.on Energie România şi trebuie să o plătească acestui furnizor până la termenul de scadenţă de 22 august 2016. În caz contrar, furnizorul urmează a sista alimentarea locului de consum de consum CET Suceava”, se atenţionează în comunicatul MGA Insolvency SPRL.       

Reamintim că, în luna octombrie 2015, Thermonet Suceava, având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, a preluat în concesiune sistemul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic din Suceava după ce, la negocieri, s-a detaşat la criteriile privind aspectele tehnice, conducând în clasament, cu un total de 312,68 de puncte, în faţa Transagent, firmă a autorităţilor locale care a acumulat doar 283,10 puncte.