17 august 2016

Mii de cereri de stabilire  şi modificare a pensiilor
·       Din cele peste 5.600 de documentaţii, 1,64% au fost respinse, vina fiind de partea potenţialilor îndreptăţiţi.   
·       „Cererile nesoluţionate, vizează dosare pentru care s-au solicitat diverse înscrisuri necesare soluţionării”, se arată într-o informare a Casei Județene de Pensii.

Una dintre preocupările importante ale lucrătorilor specializaţi ai Casei Judeţene de Pensii Suceava o reprezintă soluţionarea în termen a cererilor de stabilire şi modificare a pensiilor. Conducerea instituţiei informează că doar în prima jumătate a anului 2016, în acest sens s-a depus o intensă activitate, peste 5.600 de cereri reclamând rezolvarea. Chiar şi în aceste condiţii, aşteptările solicitanţilor nu au fost satisfăcute în totalitate, o parte din vină revenind acestora. Drept urmare, în intervalul 1 ianuarie-30 iunie 2016, soluţionate au fost 5.547 de cereri, din totalul de 5.639 primite, gradul de satisfacere fiind de 98,36%. „Cererile nesoluţionate, vizează dosare pentru care s-au solicitat diverse înscrisuri necesare soluţionării", se reliefează în informarea Casei Județene de Pensii.

O altă latură a  CJP Suceava o constituie, soluţionarea cererilor de acordare a indemnizaţiilor prevăzute de legi speciale, în primele 6 luni ale anului în curs fiind rezolvate 85 de dosare, din tot atâtea depuse, cu un grad de acoperire  de 100%. Nu în cele din urmă, mult de lucru dă inclusiv analizarea şi soluţionarea în termen a scrisorilor, sesizărilor şi petiţiilor, toate acestea având ca suport nelămuririle legate de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale. Conform informării Casei Judeţene de Pensii, în două trimestre  ale lui 2016, pe adresa instituţiei au sosit 2.269 de reclamaţii, „obiectivul fiind îndeplinit în proporţie de 100%”.