19 august 2016

Echipa de fotbal Rapid CFR, neclaritităţi în cheltuirea banilor primiţi de la Primărie
·        „Mai sunt unele lucruri de clarificat, dar dacă se constată că decontul nu este conform, se poate ajunge în situaţia în care să se ceară banii înapoi”, precizează Ion Lungu, primarul  Sucevei.
Rapid CFR Suceava nu a reuşit să justifice, nici până la această dată, modul de cheltuire a sumelor primite de la bugetul local al municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat că echipa de fotbal se va bucura în continuare de susţinere financiară din partea autorităţilor administraţiei publice municipale din reşedinţă de judeţ, însă numai în condiţii de transparenţă şi de respectare a prevederilor legale în domeniu. „Noi susţinem şi vrem să finanţăm în continuare fotbalul, dar cu respectarea legalităţii. Însă nici astăzi nu au fost justificate cheltuielile de către cei de la Rapid, actuala Foresta”, a subliniat şeful administraţiei locale. În cauză este o sumă de circa 510.000 de lei, în conturile Clubului trebuind a ajunge şi restul de bani din bugetul pe anul acesta, adică aproximativ 1,2 milioane de lei.

Şeful municipalităţii evidenţiază că responsabilii Rapid CFR trebuie să prezinte justificări pentru partea de 30% alocată, abia după aceea urmând a se trece la eliberarea următoarei tranşe. „Termenul limită este sfârşitul anului, însă trebuie justificaţi cei 30% primiţi până acum. În cazul care suma respectivă nu este justificată, cei de acolo nu mai pot beneficia de restul banilor. Astăzi este adus decontul, este depus, dar mai sunt unele lucruri de clarificat. Dacă se constată că nu este conform, abia atunci se poate ajunge în situaţia în care să se ceară banii înapoi. Sunt convins că nu vom ajunge colo, dar vreau să spun că lucrurile merg destul de greu în ceea ce priveşte deconturile, iar acestea trebuie să fie întocmai în litera şi spiritul legii”, a punctat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.