27 ianuarie 2016

Zeci de mii somaţii şi executări silite de sute de milioane de lei
·        În 2015, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a înfiinţat 34.146 de popriri pe disponibilităţile din conturile bancare, pentru debite în sumă de 209,8 milioane de lei.
·        „Aceste măsuri urmăresc dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici”, se subliniază în raportul privind activitatea AJFP.
În vederea recuperării creanţelor fiscale, în intervalul 1 ianuarie-31 decembrie 2015, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au desfăşurat o intensă activitate de executare silită. Potrivit raportului privind activitatea instituţiei, anul trecut AJFP a comunicat către cei în cauză 66.223 de somaţii, valoarea cumulată a debitelor acestora ridicându-se la 419,14 milioane de lei, efectiv încasându-se 356,96 de milioane de lei, dintre care 176,17 milioane de lei prin executarea silită în cadrul somaţiile trimise pe durata anului trecut. În acelaşi spirit, înfiinţate au fost 34.146 de popriri pe disponibilităţile din conturile bancare, pentru debite în sumă de 209,8 milioane de lei. Măsura dispusă de inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice s-a concretizat în recuperarea a 92,32 de milioane de lei. Pe de altă parte, la terţi s-au înfiinţat 2.200 de popriri, din totalul înregistrat al creanţelor, cel de 11,1 milioane de lei, la bugetul de stat au intrat 2,99 de milioane de lei.  În tot anul 2015, inspectorii AJFP Suceava au înfiinţat 177 de sechestre pe bunuri mobile, a căror valoare se ridica la 31 de milioane de lei, precum şi 86 de sechestre pe bunuri imobile, în valoare de 21 de milioane de lei. „Aceste măsuri urmăresc dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare forţata, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora. Astfel, contribuabilii cu datorii restante, notificaţi pentru a fi executaţi silit, vor fi împiedicaţi să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate”, se subliniază în raportul privind activitatea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava în anul 2015.