13 ianuarie 2016

După o amânare,
Autoritățile sucevene își onorează obligațiile către Termica
·        „Cred că trebuie să fim și noi corecți, pentru că mai avem de colaborat cu Termica”, a pus în vedere edilul-șef Ion Lungu.
·        La finele lui decembrie, viceprimarul Lucian Harşovschi solicita amânarea aprobării proiectului de hotărâre şi convocarea unei şedinţe extraordinare, la început de nou an.      

Achitarea contravalorii pierderilor reale generate de prestarea serviciului public de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice pentru perioada 1-15 octombrie 2015 a fost aprobată ieri de Consiliul Local, la solicitarea societăţii comerciale în faliment Termica Suceava. Este a doua punere în discuţie a proiectului de hotărâre, după ce, cu prilejul întrunirii deliberativului de la finele lui decembrie, consilierii PNL au respins solicitarea celor de la fostul operator de transport de agent termic. La acel moment, alesul PNL Neculai Barbă susţinea că pierderile de peste 600.000 de lei reprezintă prea mult pentru doar 2 săptămâni, acesta precizând, în plus, că a citit cele 100 de pagini documente justificative pe care Termica le-a anexat cererii înaintate autorităţilor sucevene şi că, parcurgându-le, a ajuns la concluzia că ceva nu este în regulă. „Dacă nu este vorba despre neglijenţe, atunci sunt nişte lucruri ilegale sau să nu le spunem falsuri. Sunt corecturi făcute cu pixul pe sumele prinse în anexe”,  reclama Niculai Barbă. La acea dată, viceprimarul Lucian Harşovschi solicita amânarea aprobării proiectului de hotărâre şi convocarea unei şedinţe extraordinare, la început de nou an.  Îl vom susţine într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în aşa fel încât să ne achităm de datorii şi să dăm impresia că suntem, într-adevăr, oameni care se ţin cuvânt”, a subliniat Lucian Harşovschi, menţionând că, între timp pot fi făcute corecturile necesare în dementele justificative. Ieri, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru și 3 abțineri, absenți fiind 6 consilieri. „Trebuie să apreciem că administratorii judiciari și lichidatorii de la Termica au fost de acord să colaboreze cu Primăria, să ne ajute să funcționăm mai departe. Am dat în Consiliul Local hotărâre să suportăm pierderile pentru perioada în care societatea funcționează în faliment. Proiectul a mai fost pe ordinea de zi, s-au făcut corecturile de rigoare, de aceea cred că trebuie să fim și noi corecți, pentru că mai avem de colaborat cu Termica”, a pus în vedere edilul-șef Ion Lungu.