23 ianuarie 2016

Stimulent de 50 de lei pe lună pentru copii săraci care îşi trimit copiii la grădiniţă
·       Înscrierea în program este permanentă, astfel încât să permită înscrierea copiilor chiar şi după începerea anului şcolar.
·        Tichetul de 50 de lei poate fi folosit doar pentru achiziţionarea produselor alimentare, produselor de igienă, articolelor de îmbrăcăminte şi rechizitelor.

Caravana „Fiecare copil în grădiniţă” ajunge în judeţul Suceava pe 10 februarie 2016, informează Instituţia Prefectului.   Acţiunea este organizată de Asociaţia „Ovidiu Ro”, reprezentanţii acestei  întâlnindu-se, la Palatul Administrativ, cu primarii şi asistenţii sociali, iar mai apoi cu inspectorii şcolarii şi directorii de grădiniţă. Programul pilot „Fiecare copil în grădiniţă” a fost lansat în iulie 2010, de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în colaborare cu Asociaţia Ovidiu Ro, acesta prevăzând acordares lunară a unui stimulent financiar, sub forma unui tichet social în valoare de 50 de lei, în vederea creşterii accesului şi prezenţei în învăţământul preşcolar a copiilor dezavantajaţi, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani. De stimulentul în cauză pot beneficia familiile cu venituri lunare pe membru de familie mai mici de 284 de lei, echivalent al dublului venitului minim garantat al unei persoane singure. Facilitatea se acordă pentru perioada septembrie-iunie, adică pe tot parcursul anului şcolar, pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere, completată de părinţi sau de persoanele care răspund legal, cu suportul asistentului social, acolo unde este cazul. Înscrierea în program este permanentă, pentru a permite familiilor să îşi înscrie copiii la grădiniţă chiar şi după începerea anului şcolar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preşcolarul a îndeplinit criteriile de frecvenţă. Aceste tichete sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziţionarea produselor alimentare, produselor de igienă, articolelor de îmbrăcăminte şi rechizitelor.