21 ianuarie 2016

Ajutoarele europene pentru nevoiaşi se dau cu mare întârziere, dar şi cu ţârâita
·        „În măsura în care aceste produse vor fi aduse, cu siguranţă le vom distribui cu celeritate, pentru că cei care au dreptul le aşteaptă”,  a precizat Ion Lungu, precizând că o cutie va fi dată la începutul lunii următore, iar cealaltă la sfârşitul lunii februarie. 
Doar câte unul din cele cu două cu pachete cu alimente de la UE va fi distribuit nevoiaşilor în prima parte a lunii care vine, opinează Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Şeful administraţiei sucevene spune că din informaţiile pe are le are, cel de al doilea pachet cu ajutoare va ajunge la categoriile de persoane defavorizate la finele lunii februarie, Primăria Suceava urmând a la împărţi cât mai repede posibil.  „Cel mai probabil, ajutoarele vor ajunge la începutul lunii februarie. Sunt două variante, respectiv să se dea prima dintre cutii începând cu luna următore, ia cea de a doua cutie, la sfârşitul acestei lui februarie. Acestea sunt informaţiile pe care la avem deocamdată, însă, sigur, noi lucrăm cu materialul clientului. Trebuie să primim aceste informaţii de la Minister, prin Prefectură, iar în măsura în care aceste produse vor fi aduse, cu siguranţă le vom distribui cu celeritate, pentru că cei care au dreptul le aşteaptă”,  a precizat Ion Lungu.  Un pachet conţine 3 kg de făină albă de grâu; 3 kg de mălai; 0,8 kg de paste făinoase; 2 kg de zahăr; 2 kg de orez; 1 kg de fasole boabe; o conservă de carne de vită şi 2 conserve de pastă de tomate, fiecare beneficiar primind câte două asemenea cutii. 
Au drept la această formă de sprijin din fondurile comunitare de intevenţii  familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 450 de lei; pensionarii cu o pensie sub 450 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 450 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale.     

În municipiul Suceava vor avea parte de sprijinul european în produse alimentare 7.627 de persoane, numărul acestora fiind stabilit în baza datelor comunicate de instituţiile judeţene specializate, date centralizate la nivelul Prefecturii, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială din judeţ. Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei organizate de Ministerul Fondurilor Europene pentru achiziţionarea respectivelor produse, în reşedinţa de judeţ se va aduce şi depozita o cantitate de 244.064 kg de alimente. În vederea distribuirii produselor alimentare din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene, Primăria municipiului Suceava  a  închiriat un spaţiu din Burdujeni al societăţii comerciale Consuc, unde, dealtfel, s-au dat şi pachetele din campania anterioară, cu precizarea că distribuirea a început pe 17 decembrie.