19 ianuarie 2016

Astăzi,
Şcolile din Cîmpulung  ar putea fi închise din cauza avariei de pe magistrala de gaze 

·        Unităţile spitaliceşti nu vor face internări decât în cazuri urgente
Aseară, la ora 17.00, avaria apărută în sistemul de transport al gazelor naturale care alimentează municipiul Cîmpulung Moldovenesc nu fusese remediată. Instituţia Prefectului judeţului Suceava a informat, printr-un comunicat de presă, că prefectul Constantin Harasim a reconvocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Cîmpulung Moldovenesc, care urma să decidă „măsurile necesare la nivel local, astfel încât pentru ziua de 20 ianuarie şcolile care au asigurate agentul termic cu centrală alimentată cu gaze naturale, şi care nu au soluţie alternativă, să nu funcţioneze. Totodată, unităţile spitaliceşti să nu facă internări decât pentru urgenţe sau să direcţioneze pacienţii către celelalte spitale in judeţ”.         
La ora 19.00, şeful instituţiilor desconcentrate dispusese, la sediul Palatului Administrativ din Suceava, o nouă întrunire a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de eşecul utilităţilor publice.
Despre situaţi de la Cîmpulung Moldovenesc, prefectul a informat atât pe ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, cât şi pe ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu.

Totodată, Constantin Harasim şi-a manifestat nemulţumirea faţă de modul de intervenţie a echipelor Transgaz Mediaş, care a determinat ca până la ora 17.00 municipiul Cîmpulung Moldovenesc să nu fie alimentat cu gaze naturale.