25 ianuarie 2016

Transagent, firma de transport agent termic a Primăriei, îşi suspendă activitatea
·        Societatea comercială înfiinţată de Consiliul Local nu îşi desfăşoară activitatea pentru care a fost constituită, astfel  fiind necesară suspendarea acesteia”, susţine Ion Lungu, primarul Sucevei.    
·         În martie 2015, aleşii suceveni au aprobat înfiinţarea noii firme pe fondul anunţării iminentei declanşări a procedurii falimentului la fostul prestator de termoficare, Termica.  
Societatea comercială Transagent Suceava îşi suspendă activitatea începând cu 1 februarie 2016. Firma a fost înfiinţată prin Hotărâre a Consiliului Local nr. 96 din 3 martie 2015, cu asociat unic municipiul Suceava şi având ca obiect de activitate a transportul, distribuirea şi furnizarea agentului termic pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Decizia constituirii unei societăţi a autorităţilor locale a fost luată după ce, în anul anterior, licitaţiile pentru delegarea serviciului amintit nu s-au finalizat prin desemnarea unui câştigător, fiind declanşată, potrivit legii, etapa de negociere. În urma procedurii de negociere, la care a participat şi Transagent, câştigătoare a fost declarată oferta Thermonet, societatea cu care Primăria Suceava a parafat contractul de concesionare a serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură. Potrivit proiectului de hotărâre supus aprobării Consiliului Local, suspendare este tuna temporară, respectiv până pe 1 februarie 2016. „Societatea comercială înfiinţată de Consiliul Local nu îşi desfăşoară activitatea pentru care a fost constituită, astfel fiind necesară suspendarea acesteia”, iterează în expunerea de motive la iniţiativa legislativă Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.           
 Transagent este societate cu răspundere limitată, cu asociat unic, cu un capital social subscris de  200 de lei, în primă fază proiectul de hotărâre privind constituirea unei firme a Primăriei fiind respins în Consiliul Local. Ulterior, pe fondul anunţării iminentei declanşări a procedurii falimentului la operatorul în insolvenţă Termica, aleşii suceveni şi-au dat unanimitate votul pentru înfiinţarea noii firme.

Reamintim că, în timpul negocierilor, Transagent Suceava a propus cel mai mic tarif pentru transport, distribuţie şi furnizare,  însă, deoarece acesta a fost doar unul dintre criteriile în baza cărora sau avut loc tratativele, firma autorităţilor locale sucevene nu a reuşit să se impună în faţa Thermonet. Astfel, firma la care acţionari sunt Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, s-a detaşat la criteriile privind aspectele tehnice, conducând în clasament, cu un total de 312,68 de puncte, faţă de Transagent, care a acumulat doar 283,10 puncte.