17 ianuarie 2016

Primăria Suceava, parteneriat cu USV pentru noi joburi
·        „Aş fi de acord să depunem, împreună cu Universitatea, un proiect de inovare, cercetare şi creare de locuri de muncă” , a precizat edilul-şef Ion Lungu.      
Primăria municipiului Suceava intenţionează să intenţionează să colaboreze cu Universitatea „Ştefan cel Mare” într-un proiect generator de noi locuri de muncă. Ion Lungu, şeful administraţiei locale spune că a fost la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, unde a avut discuţii pe marginea Programului „Acţiuni urbane inovative 2015-2020”, a cărui valoarea totală este de 317 de milioane de euro, apelurile pentru această categorie de proiecte fiind valabile până pe 31 martie 2016. Primarul reşedinţei de judeţ, a declarat că una dintre „priorităţile” programului este cea intitulată „Locuri de muncă şi aptitudini pentru economia locală”, în vederea întocmirii, accesării şi implementării în parteneriat a unui proiect urmând purta discuţii cu prof. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”.              


 „Voi avea o întrevedere cu domul rector al Universităţii <Ştefan cel Mare>, şi aş fi de acord să depunem împreună un proiect de inovare, cercetare şi creare de locuri de muncă. Am mai avut discuţii principiale pe această temă şi sper ca, de această dată, să putem să depunem concret, în asociere, municipalitatea şi Universitatea, un proiect care să ducă, în final, la crearea de locuri de muncă”, a precizat edilul-şef Ion Lungu.