17 ianuarie 2016

În 2016,
Primăria Suceava sprijină cu 3 milioane de lei modernizările de la Spitalul Judeţean de Urgenţă  

·        În jur de 40% din pacienţii SJU sunt locuitori ai reşedinţei de judeţ.
Alocarea de fonduri pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” reprezintă una dintre preocupările Primăriei Suceava pentru anul în curs. Ion Lungu, şeful executivului local spune că va propune ca la fundamentarea proiectului de bugetul pe anul 2016 înspre unitatea spitalicească din reşedinţa de judeţ să fie îndreptată suma de 3 milioane de lei. „Voi propune să alocăm Spitalului Judeţean suma de 3 milioane de lei. Vom insista ca această sumă să fie prinsă pe trimestrul întâi 2016, în aşa fel încât să avem această posibilitate de a le da bani, deoarece până pe 31 martie încasările la Primăria Suceava sunt mai mari. Înţeleg că şi Spitalul are nevoie de bani în această perioadă, pentru că vor să termine lucrările începute”, a declarat şeful municipalităţii sucevene. Lungu arată că este firesc ca acest lucru să se întâmple, din moment ce în jur de 40% din pacienţii SJU sunt locuitori ai reşedinţei de judeţ.
Pe de altă parte, şeful administraţiei locale reaminteşte că primele reabilitări şi modernizări ale unor secţii spitaliceşti au fost susţinute financiar din vistieria locală, încă de pe vremea când  Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” era în subordinea Ministerului Sănătăţii. „De altfel, noi am fost primii care am făcut modernizări de secţii la Spitalul Judeţean, cu ani în urmă, când aceasta era la ministerul Sănătăţii”, a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.    

În prezent SJU Suceava este în subordinea Consiliului Judeţean Suceava, bugetul unităţii spitaliceşti fiind aprobat de aleşii judeţeni.