13 ianuarie 2016

Școlile cer de la Primărie zeci de milioane de lei pentru investiții în săli de sport
Școlile din Suceava cer de la Primărie 45 de milioane de lei, bani care ar urma să fie prinși în bugetul pe anul 2016 cu titlul de investiții. Șeful municipalității sucevene, Ion Lungu,  apreciază că suma este una mare, multe dintre unitățile școlare intenționând să construiască săli de sport și având deja pregătite documentațiile necesare. Este vorba, în principal, despre școlile generale nr.4, nr.8 și nr. 10, de Colegiul Național Spiru Haret, dar și de Colegiul Național Petru Rareș, acesta din urmă având în plan extinderea unui corp de clădire. Edilul-șef sucevean spune că proiectele de anvergură, de genul celor menționate, vor fi materializate cu finanțare europeană, în 2016 de la bugetul local urmând a se aloca, cu prioritate, sume pentru reparații și celelalte cheltuieli stabilite prin lege.               
„Foarte multe solicitări vin la școli. Tocmai de aceea vreau să am o discuție cu domnii directori și consilierii locali, având în vedere că, pe partea de investiții se cer foarte mulți bani, respectiv 45,91 de milioane de lei, lucru care nu este de condamnat. Aceste săli și investiții mari au o singură rezolvare, respectiv proiectele de pe Axa 10 a Programului Operațional Regional, în cadrul căruia sunt prevăzute finanțări pentru asemenea obiective. Vom discuta cu directorii de școli și consilierii locali să vedem ce putem prinde în buget pentru reparații, însă pentru bugetele mari trebuie să ne pregătim să depunem proiecte europene, a declarat Ion Lungu.

În vederea fundamentării proiectului de buget pe anul 2016, primarul Ion Lungu organizează dezbateri cu grupurile politice de consilieri, cât și cu conducătorii unităţilor școlare, astfel încât noul program de venituri și cheltuieli să fie dezbătut și aprobat în ședința din 28 ianuarie.  „Așteptăm să vedem care sunt amendamentele și ne vom întâlni ori de câte ori este nevoie, astfel încât să aprobăm bugetul Primăriei municipiului Suceava pe 28 ianuarie”, a evidențiat Ion Lungu, primarul Sucevei.