21 ianuarie 2016

Solicitanţii de locuinţe ANL care nu îşi actualizează dosarele îşi pot pierde poziţia de pe lista de priorităţi
·        Pe Bulevardul „1 Decembrie 1918” din cartierul Obcini urmează a fi construite două blocuri cu un total de 80 de unităţi de locuit ANL.
Conducerea Primăriei municipiului Suceava face apel la solicitanţii de locuinţe construite din fonduri guvernamentale, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe să se prezinte să-şi actualizeze dosarele. „Cei care au dreptul şi îndeplinesc condiţiile pentru locuinţele ANL, în fiecare an, conform legii, trebuie să se prezinte la Primărie pentru a-şi reactualiza dosarul, în vederea calculării punctajului”, face cunoscut primarul Ion Lungu. Cei în cauză trebuie să meargă la compartimentul specializat al executivului cu adeverinţa de salariat din care să rezulte adresa unităţii, data angajării, natura raportului de muncă şi venitul net realizat în luna decembrie 2015 sau ianuarie 2016, cât şi cu adeverinţă de la asociaţia de proprietari din care să reiese numărul de persoane cu care locuieşte titularul cererii, precum şi existenţa sau inexistenţa datoriilor de întreţinere. Primarul atrage atenţia că persoanele care nu au documentaţia la zi îşi pot pierde poziţia de pe lista de priorităţi, data limită pentru reactualizare fiind 9 februarie.

În altă ordine de idei, Ion Lungu a reiterat că pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, zona Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, din cartierul Obcini, urmează a fi construite încă 2 blocuri cu un total de 80 de unităţi de locuit ANL. „Suntem prinşi în lista sinteza de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi sper să putem de demara celelalte 80 de locuinţe ANL, pe care noi le avem aprobate. A fost şi licitaţie în acest sens, dar a fost anulată. Însă, marele  avantaj al municipalităţii este că în Zona Metro, în care vor fi construite aceste 80 de spaţii locative, este acela că avem deja utilităţile aduse. Este un lucru important, deoarece introducerea acestora presupune eforturi financiare foarte mari”, relevă Ion Lungu. Potrivit legii, beneficiarii de locuinţe ANL vor avea vârsta sub 35 de ani la data depunerii cererii, aceştia şi membrii familiei lor netrebuind să mai deţină o locuinţă în proprietate sau cu chirie, una proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea solicitanţii, în municipiul Suceava ori pe o rază mai mică de 10 km faţă de reşedinţa de judeţ.  De asemenea, obligatoriu, titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe aflate la maxim 10 km de municipiu. La stabilirea punctajelor şi ordinii pe listă se iau în calcul situaţia actuală a titularului, starea civilă, numărul de persoane din întreţinere, starea de sănătate a tuturor, vechimea cererii sau nivelul studiilor sau al pregătirii profesionale.