19 ianuarie 2016

Prelungire pentru înregistrarea studenţilor şi masteranzilor suceveni care vor să lucreze în Germania
·        Domeniile de activitate în care sunt oferite locuri de muncă sunt cele cu specific hotelier, gastronomic şi de curăţenie.
Selecţia de studenţi şi masteranzi care, în perioada vacanţei de vară, sunt interesaţi să lucreze în Germania se prelungeşte până pe 4 februarie, anunţă Anca Capverde, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

„Pentru selecţia studenţilor şi masteranzilor care îşi doresc să lucreze în Germania pe perioada vacanţei  s-a prelungit termenul limită de aplicare până pe 4 februarie 2016. Selecţia constă în transmiterea unor formulare în limba germană şi apoi un interviu pe Skype. Cunoştinţele de limba germană ale aplicanţilor trebuie să fie bune şi foarte bune, acesta fiind un criteriu de departajare. Domeniile de activitate în care se oferă aceste locuri de muncă sunt cele cu specific hotelier, gastronomie de sistem, curăţenie,” subliniază Anca Capverde. Potrivit AJOFM Suceava, pentru o perioadă de minim 2 luni, Agenţia Federală de Muncă din Germania are disponibile, pentru tinerii români, 100 de locuri de muncă vacante. La selecţie se pot înscrie studenţii şi masteranzii care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau o facultate particulară, acredită conform legii, respectivii doritori trebuind să aibă cunoştinţe bune sau foarte bune de limbă  germană. Studenţii şi masteranzii cu domiciliul în municipiul Suceava sau care sunt înregistraţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” ori altă instituţie de învăţământ superior acreditată se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.