08 ianuarie 2016

Autoturisme cu 24 de persoane, blocate în maşini, pe drumurile viscolite
·        Intervenţiile de salvare au durat între 40 de minute şi 1 oră şi jumătate, iar nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
·        Opt gospodării au fost inundate în Broşteni, ca urmare a revărsării pârâului Neagra.
În intervalul 7 ianuarie, ora 12.00-8 ianuarie, ora 06.00, judeţul Suceava s-a aflat sub informare de cod galben de ninsori. Primele probleme au fost semnalate joi după-amiază, în jurul orei 17:30, când potrivit unei informări hidrologice, pe pârâul Neagra, în zona oraşului Broşteni, a avut loc o creşteri bruşte de nivel şi de debit, cauzată de suprapunerea unor formaţiuni de gheaţă. „Aceasta a făcut ca apa să iasă din cursul normal şi să inunde 8 curţi, 4 anexe, un beci şi un iaz.  La faţa locului s-a intervenit cu utilaje de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni, de la Secţia Dumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc şi de la Ocolul Silvic Broşteni, cu sprijinul pompierilor militari de la Detaşamentul Vatra Dornei”, a făcut public, prefectul Constantin Harasim, care a precizat că situaţia a revenit la normal în jurul orei 19:00, când s-a asigurat curgerea normală a pârâului Neagra. Constantin Harasim a informat că ninsoarea abundentă a îngreunat circulaţia pe drumurile din judeţ, semnalându-se, prin 4 apeluri la numărul de urgenţă 112, trafic îngreunat în 4 locaţii, blocate fiind de 14 de autoturisme, în care se aflau 24 de persoane. Porţiunile de drum afectate au fost cele de pe DJ 209C, între localităţile Moara şi Drăgoieşti, cu 10 autoturisme şi 17 persoane; DJ 208E, între Forăşti şi Manolea, cu un autoturism şi o persoană); DJ 208 B între Siminicea şi Dumbrăveni, cu un autoturism şi 2 persoane, precum şi DC 70A între Bosanci şi Cumpărătura cu 2 autoturisme şi 4 persoane.

Conform reprezentantului Guvernului în teritoriu, echipaje de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriilor din zonă, împreună cu secţiile de „Drumuri Naţionale” şi „Drumuri Judeţene”, poliţişti şi pompieri au intervenit cu forţe şi utilaje, deblocând toate maşinile. „Intervenţiile de salvare au durat între 40 de minute şi 1 oră şi jumătate. Nicio persoană nu a fost afectată şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, echipajele pompierilor militari, cu ambulanţa SMURD, au monitorizat traseele afectate pentru a acorda primul ajutor medical, în cazul în care ar fi fost nevoie”, a precizat prefectul Constantin Harasim, accentuând că în judeţ nu mai există drumuri cu circulaţie îngreunată.