11 iunie 2013

Trei zile de precipitaţii şi cu risc de inundaţii  
·        „Este posibil să avem probleme, deoarece, zilele trecute, s-au înregistrat precipitaţii, iar pământul  este deja îmbibat cu apă”, a arătat prefectul Sinescu.
Timp de 3 zile, judeţul Suceava va fi bătut de precipitaţii puternice, motiv pentru care trebuie luate măsuri de prevenire a eventualelor revărsări de ape, a pus în vedere, ieri, prefectul Florin Sinescu. „Se pare că vor urma 3 zile de precipitaţii, marţi, miercuri şi joi, cu 3 atenţionări de cod galben”, a reliefat şeful serviciilor desconcentrate.  

Prefectul a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca, prin toate posturile de poliţie, să monitorizeze drumurile şi podeţele din zonele în care sunt deja adunate resturi vegetale, primarilor transmiţându-li-se ca, în cursul zilei de ieri, să ia măsuri de eliberare a secţiunilor de scurgere. Direcţia Silvică a fost solicitată ca, prin intermediul ocoalelor silvic, să aibă în atenţie torenţii permanenţi şi nepermanenţi, şi să degajeze cursul acestora până la confluenţa cu apele curgătoare. Sinescu a pus în vedere aceleaşi lucruri Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, acestea urmând a acţiona în colaborare cu comitetele şi structurilor locale specializate, „Este posibil să avem probleme, deoarece, zilele trecute, s-au înregistrat precipitaţii. Pământul este îmbibat cu apă, deja discutăm despre acumulări şi, de aceea, sunt măsuri de siguranţă”, a reliefat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu. Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava urmează ca, prin cele 35 de puncte hidrologice, să supravegheze permanent cursurile de apă şi să semnaleze operativ orice problemă din albiile minore şi majore.