19 iunie 2013

Dacă nu vor fi contestaţii,
Asfaltor pentru următorii 2 ani, în municipiul Suceava
·        Noul contract are valoarea de 28 de milioane de lei, obiectul contractului constituindu-l executarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a străzilor.
În urma licitaţiei organizată şi ţinută în acest sens, municipiul Suceava are, deocamdată, un nou operator  pentru repararea şi întreţinerea arterelor de circulaţie din capitala de judeţ. În competiţie au intrat 4 ofertanţi, respectiv Geiger Transilvania, SCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, asocierea Tehnic Asist Botoşani, precum şi asocierea SUCT, Florconstruct şi Con Bucovina Suceava. Primarul Ion Lungu a informat ieri, că în urma aplicării criteriilor de atribuire, preţul mediu ponderat cel mai scăzut l-a oferit consorţiul sucevean SUCT, Florconstruct şi Con Bucovina Auto. De altfel, acesta a fost declarat câştigător al licitaţiei pentru delegarea prin concesionare a serviciului public de reparare şi întreţinere a infrastructurii de rutiere din urbea reşedinţă de judeţ. „Sigur, de regulă, intervin şi contestaţii, însă, sper ca, în perioada cea mai scurtă de timp, să avem asfaltor pentru următorii 2 ani, în municipiul Suceava”, a declarat primul gospodar a Sucevei, Ion Lungu.
Noul contract va fi semnat pentru o perioadă de 2 ani, şi nu de un an ca până acum, în aşa fel încât Primăria să-şi poată face şi aplica o strategiei în domeniu. În anii trecuţi, delegarea se făcea  pentru un sigur an, iar după multele contestaţii, constructorul era cunoscut abia în toamnă, când nu se mai puteau face lucrări.

Obiectul contractului îl constituie executarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a străzilor, în vederea menţinerii parametrilor geometrici a suprafeţelor carosabilului şi îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a traficului rutier din municipiul Suceava, în funcţie de necesităţi, valoarea acestuia fiind de 28 de milioane de lei.  Până în prezent, serviciul de  reparare şi întreţinere a străzilor  a fost prestat de asocierea formată din societăţile comerciale SUCT Suceava şi Florconstruct Suceava. Contractul a fost valabil pentru o perioadă de 12 luni, având valoarea de 14 milioane de lei.