09 iunie 2013

Prefectul Florin Sinescu:
Valul de vremea rea nu a trecut, de luni revenind căderile masive de precipitaţii
·        Până acum, fără curent au rămas 1700 de consumatori casnici, două subsoluri de blocuri au fost inundate, iar puhoaiele au spălat o porţiune drum din Marginea.
·        „Fac un apel către toţi primarii şi membrii comitetelor pentru situaţii de urgenţă să fie pregătiţi pentru a interveni acolo unde situaţia o impune”, a spus Sinescu.
Cu toate că, în ultimele zile a plouat puternic, în judeţul Suceava nu s-au înregistrat probleme deosebite, anunţă prefectul Florin Sinescu. Precipitaţii importante cantitativ au fost consemnate la postul pluviometric Bogdăneşti, de 47 de litri pe metrul pătrat, în timp ce la postul pluviometric Suceava, măsuraţi au fost 4,4 litri pe metrul pătrat. Vântul care a suflat cu putere a lăsat locuitorii din 3 localităţi fără energie electrică. Astfel, afectaţi au fost 1700 de consumatori casnici, din comuna Vultureşti, din satul Siliştea, oraşul Liteni, precum şi din Fălticeni. În acest din urmă municipiu, lucrătorii E.on au fost nevoiţi să înlocuiască un post de transformare, furnizarea energiei electrice fiind reluată, la fel ca şi în celelalte două localităţi amintite. Grindina a bătut pe raza comunei Satu Mare, însă nu au fost înregistrate pagube. Terasamentul unei porţiuni de 150 de metri lineari de drum comunal din comuna Marginea  a fost „spălat” de puhoaie, însă suprafaţa de rulare este funcţională. La Fălticeni, precipitaţiile abundente au inundat subsolul a două blocuri, apa fiind evacuată de către pompierii militari. Avertizarea Cod galben de precipitaţii şi vânt puternic a  expirat aseară la ora 22.00, rămânând în vigoare, până astăzi, la ora 10.00, atenţionarea cod galben hidrologic, cu pericol de ieşire din matcă a unor cursuri de apă. „Împreună cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi comitetele locale, monitorizăm, în continuare, toate aceste fenomene şi cursurile de apă, şi sper să nu avem probleme”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul a subliniat că valul de vremea rea încă nu a trecut, de luni, 10  iunie, urmând a reveni căderile masive de precipitaţii. „Asta înseamnă că am putea avea probleme şi, de aceea, fac un apel către toţi primarii şi membrii comitetelor pentru situaţii de urgenţă să fie pregătiţi pentru a interveni acolo unde situaţia o impune”, a explicat Florin Sinescu, prefectul de Suceava.