11 iunie 2013

Sanitar-veterinari suceveni au sechestrat 25 de caserole cu pastă de mici din lotul cu salamonella
·        Siguranţa consumatorilor şi sănătatea publică nu au fost afectate”, precizează dr. Dănuţ Corneanu, responsabil  relaţii cu mass media al DSVSA.
În urma notificării primite prin sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje, prind punerea în consum a cărnii de mici suspecte de infestare cu salmonella, inspectorii sanitar-veterinari suceveni au verificat cele 3 filiale ale Kaufland România SCS, informează Dănuţ Corneanu, responsabil  relaţii cu mass media al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. În urma controalelor, s-a constatat că, în municipiul Suceava nu au existat intrări din lotul cu probleme, în timp ce la Fălticeni inspectorii DSVSA au dispus retragerea de la comercializare şi reţinerea sub sechestru sanitar-veterinar a 16 caserole de pastă de mici, a câte 1 kg fiecare. La filiala din Rădăduţi a Kaufland România SCs s-au luat aceleaşi măsuri, în cazul a 9 caserole din produsul amintit.      
„Prin acţiunile întreprinse şi promptitudinea cu care s-a acţionat, siguranţa consumatorilor şi, implicit, sănătatea publică nu au fost afectate”, a precizat dr. Dănuţ Corneanu.
Pasta de mici  cu carne de pasăre  „Delicia” a fost preparată la o unitate de procesare din Piatra Neamţ, sortimentul fiind livrat de către Kaufland România SCS, din depozitul frigorific din Ploieşti, la  filialele din ţară, printre care şi cele 3 din judeţul