12 iunie 2013

Primăria Suceava nu găseşte furnizor de recuzită medievală
·        La bătaie a fost scoasă suma de 120.000 de lei, licitaţia pentru costumele care vor fi folosite la festivalul de artă medievală nefiind onorată de vreun ofertant.  
Licitaţia organizată de Primăria municipiului Suceava pentru achiziţionarea de costume medievale nu s-a bucurat de succes.   

Pentru adjudecarea sumei de aproape 120.000 de lei scoase la bătaie de municipalitate nu s-a înregistrat nicio ofertă, primarul Ion Lungu opinând că „licitaţia este una mai sensibilă, mai pretenţioasă”. „Din păcate, nu s-a prezentat nimeni la această licitaţie”, a relevat Lungu. Edilul şef a arătat că, potrivit cerinţelor din caietul de sarcini, câştigătorul ar urma să realizeze 10 corturi şi 20 de tipuri de costume medievale. Cât priveşte acest din urmă aspect, este vorba despre costume pentru voievodul Moldovei, boieri moldoveni, domniţe, oşteni moldoveni, slujitori moldoveni, gâde, orăşeni, oşteni otomani, spahii otomani, oşteni tătari, nobili poloni, nobili unguri, nobili veneţieni, nobili germani, medic german, cărturar moldovean şi copil de boier moldovean. „În concluzie, licitaţia va fi reluată şi încercăm să fim optimişti că se vor înscrie firme de specialitate care lucrează pentru teatre sau alte domenii în care este folosit acest gen de recuzită”, a subliniat primarul Sucevei, Ion Lungu.   Achiziţionarea de îmbrăcăminte şi obiecte de recuzită se va face  cadrul proiectului „Perlele medievale-Suceava, Hotin Soroca”. Acestea vor face parte din patrimoniul municipalităţii sucevene, urmând a fi folosite cu prilejul evenimentelor care vor fi organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei.  Proiectul „Perlele medievale Suceava, Hotin, Soroca” este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Comun „România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013”. Obiectivele constau în promovarea turistică a cetăţilor medievale din Suceava, Soroca şi Hotin, valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prin restaurarea monumentelor şi cetăţilor medievale; creşterea calităţii serviciilor turistice în zona trasnfrontalieră; integrarea monumentelor istorice în circuitul turistic internaţional, precum şi implicarea actorilor locali în dezvoltarea pieţei turistice.