04 iunie 2013

Limba romană şi matematica, sperietori pentru viitorii bacalaureaţi 
·        În comparaţie cu prima, în cea de a doua sesiune a simulării examenului de maturitate rata promovabilităţii pe probe a crescut.
·        În schimb, a scăzut prezenţa „celor care au considerat că nu pot face faţă”, în principal, la limba română, matematică şi istorie.
La cea de a doua simulare a examenului de bacalaureat prezenţa a fost mai scăzută, informează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. „Cei care au considerat că nu pot să facă faţă, nu s-au prezentat la probe”, a declarat inspectorul general Gheorghe Lazăr, menţionând că procentajul de prezentare a elevilor a scăzut, în principal, la limba română, matematică şi istorie,

În schimb, Lazăr evidenţiază că, în comparaţie cu prima, în cea de a doua sesiune a simulării examenului de maturitate  a crescut rata promovabilităţii pe probe. „Acest lucru arată că, după prima simulare, elevii au înţeles ce au de făcut, s-au pregătit mai mult, iar rezultatele au fost mai bune”, subliniază şeful ISJ Suceava, iterând că „simulările au trezit interesul elevilor, care s-au pregătit mai mult”. După a doua simulare a testărilor, promovabilitatea pe probe a fost următoare: istorie-79%; chimie organică-86,72%; chimie anorganică-59,85%; fizică-39,55%; biologie clasele IX-X-36,28%; biologie clasele XI-XII-79,88%; informatică-69,95%; geografie-90,94%; logică şi argumentare-84,18%; economie-79,72%; psihologie-93,33%; filozofie 89,8%. „Probleme se înregistrează la matematică, fizică şi biologie clasele a IX-a şi X-a”, a declarat inspectorul general Gheorghe Lazăr. Dacă la prima simulare testaţi au luat 39 de note de 10, în sesiunea a doua  a simulării numărul notelor  de 10 a crescut la 42.