11 octombrie 2012


Primarul Sucevei, Ion Lungu, în Congresul puterilor locale şi regionale
·        Pentru mine este o onoare să fie desemnat ca reprezentant al României în această delegaţie pentru mandatul 2012-2016”, a declarat ediul şef sucevean.  
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a fost desemnat de către Asociaţia Municipiilor din România(AMR) să facă parte din delegaţia naţională a României în Congresul puterilor locale şi regionale de pe lângă Consiliul Europei. AMR are 4 reprezentanţi, pe lângă edilul şef sucevean, care va face parte din Comisia de afaceri curente,  delegaţi fiind şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în Comisia de monitorizare, cât şi primarii de Oradea, Ilie Borojan şi respectiv, de Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, ca membri ai Comisiei pentru guvernanţă.
Delegarea este valabilă pentru mandatul 2012-2014, în perioada următoare urmând a se stabili dacă şeful administraţiei locale sucevene va avea statutul de membru plin sau de membru supleant. „Acest lucru este important, în ideea că se poate face un schimb de experienţă foarte important în cadrul acestor întâlniri, al participării la în Congresul puterilor locale şi regionale. Urmează să vedem în ce Cameră îmi voi  desfăşura activitatea, cel mai probabil, însă, în cea a autorităţilor locale. Pentru mine este o onoare să fie desemnat ca reprezentant al României în această delegaţie pentru mandatul 2012-2016”, a declarat primarul Ion Lungu.