11 octombrie 2012

Suceava riscă să rămână fără antiderapant şi operator de servicii de iarnă
·        Licitaţia pentru desemnarea unui nou operator este în întârziere, iar contractul cu Rosal Grup, care iese din joc la 1 decembrie, nu se ştie dacă va fi prelungit.
·         „Este o problemă delicată, deoarece, în acest moment, nici noi nu ştim câtă vreme mai vor presta ei aceste servicii, respectiv când va fi finalizată această licitaţie”, declară primarul Ion Lungu.
Municipiul Suceava riscă să nu aibă constituite, în timp util, stocurile de antiderapant pentru intervenţiile specifice sezonului rece. Documentaţia licitaţiei pentru desemnarea unui nou operator de salubritate se află încă în analiză, urmând ca, mai apoi, să fie anunţată, până la finele săptămânii, în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice(SEAP). Demararea procedurii şi desemnarea noii firme de salubritate şi servicii de iarnă a fost întârziată de către consilierii locali USL, care au ţinut să aducă modificări la caietul de sarcini, drept pentru care au cerut amânarea cu o lună a aprobării documentaţiei pentru concesionarea celor două activităţi. Întrucât contractul cu actualul prestator, Rosal Grup, expiră pe 1 decembrie, firma bucureşteană nu are niciun în interes să se aprovizioneze cu materialele antiderapante şi combustibilii necesari. În plus, oficialii companiei din Capitală, pentru  a constitui stocurile respective, cer şi bani în avans, la fel ca în anii precedenţi.                         „Este o problemă delicată, deoarece, în acest moment, nici noi nu ştim câtă vreme mai vor presta ei aceste servicii, respectiv când va fi finalizată această licitaţie. Sigur că, aşa cum a fost întotdeauna, cei de la Rosal au pretenţia să le dăm banii înainte, ca să-şi procure antiderapante, în mod special sarea, care se găseşte foarte greu în plin sezon. Vom face o estimare pentru această iarnă, astfel încât să le dăm posibilitatea să-şi constituie aceste stocuri şi să avem siguranţa că, în municipiului Suceava, se va putea circula corespunzător pe timp de îngheţ şi viscol”,  declară primarul Ion Lungu,  menţionând că, luând în calcul întârzierea survenită, o soluţie ar fi prelungirea, pentru o numită perioadă de timp, a contractului cu Rosal Grup.  Noul contract pentru serviciul de salubritate ar trebui să intre în vigoare la 1 decembrie, însă parcurgerea procedurii de licitaţie durează, de regulă, circa 150 de zile. Aceasta doar în situaţia fericită în care nu se înregistrează contestaţii. Contractul în curs a fost parafat, cu conducerea Rosal Grup,  pe 1 decembrie 2004, însă din cauza campaniei electorale din vară, documentul nu a mai fost reînnoit la 1 iunie.