05 octombrie 2012


Consiliul Judeţean asigură
Deszăpeziri pe doar 800 km din cele 1048 km de drumuri de rang judeţean
·        Pe drumurile încadrate în nivelul III şi IV de viabilitate, în funcţie de solicitările primăriilor, se va decide dacă se va interveni sau nu, spune şeful CJ, Cătălin Nechifor.
·        „Din estimări şi prognoza meteo pe care o avem la acest moment, s-ar putea să ne aflăm în situaţia unei ierni foarte dificile”, arată Nechifor.
La iarnă, câştigătorul licitaţiei multianuale pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi care are contract cu Consiliul Judeţean până la finele lui septembrie 2013, va interveni cu 28 de utilaje, de tip Raba cu lama şi sărăriţă, 5 utilaje Unimog, 4 autogredere şi 5  utilaje Wolla. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, acestea sunt masate la bazele din Suceava, Rădăuţi, Brodina, Păltinoasa, Pojorîta, Vatra Moldoviţei şi Praxia, iar comandamentul de iarnă este deja constituit.            „Din estimări şi prognoza meteo pe care o avem la acest moment, s-ar putea să ne aflăm în situaţia unei ierni foarte dificile, cu temperaturi foarte scăzute. Nu ştim, deocamdată, dacă nivelul de precipitaţii va fi unul ridicat sau nu, însă suntem pregătiţi să intervenim, în special pe ceea ce înseamnă nivelul I şi II de intervenţie, ceea ce înseamnă un total de circa 800 km. Este vorba despre o parte importantă din drumurile judeţene pe care le avem în exploatare şi întreţinere şi care face legăturile cu principalele localităţi din judeţul Suceava, precum şi cu unii importanţi agenţi economici”, a declarat şeful executivului judeţean. Nechifor precizează că pentru restul de drumuri, încadrate în nivelul III şi IV de viabilitate, în funcţie de solicitările primăriilor, se va decide dacă se va interveni sau nu. O problemă care trebuie rezolvată are în vedere tronsonul de drum judeţean Pojorîta-Rarău, care este statuat ca făcând parte din nivelul III de viabilitate, ceea ce nu presupune „o intervenţie constantă”.  În iarna lui 2011, având caracter turistic, circulaţia pe această porţiune a întâmpinat dificultăţi, însă drumul cu pricina nu deserveşti agenţi economici, unităţi şcolare sau locuinţe. Preşedintele Consiliului Judeţean subliniază că autorităţile judeţene sunt pregătite să intervină pe timp de iarnă, finanţarea fiind asigurată. „Finanţarea există, iar asociaţia de companii care a câştigat licitaţia multianuală sper să intervină în timp relativ rapid, în aşa fel încât  traficul rutier să se desfăşoare normal în judeţul Suceava. Şi, dacă vor fi dificultăţi, sunt convins că acest comandament judeţean îşi va face datoria şi vom putea interveni la nevoie”, a relevat şeful executivului judeţean sucevean, Cătălin Nechifor.