01 august 2010

Comisie pentru „lăsarea la vatră” a 33 de poliţişti comunitari



• Concedierile se fac pe criterii profesionale, Poliţia Comunitară trebuind să-şi facă datori cu un număr mai puţin de oameni, susţine primarul Ion Lungu
O comisie desemnată prin dispoziţie a primarului Ion Lungu analizează şi va stabili care dintre lucrătorii Direcţiei Poliţiei Comunitare din subordinea administrativului municipal vor fi disponibilizaţi în perioada care vine. Conform OUG nr. 63/2010 privind în cadrarea în numărul maxim de posturi, din structura amintită vor fi „lăsaţi la vatră” 33 de agenţi comunitari, edilul şef precizând că la luarea deciziilor de concediere primează criteriile profesionale. „Noi trebuie să dăm afară 33 de poliţişti comunitari, iar pentru aceştia s-a dat dispoziţie de primar prin care s-a stabilit o comisie şi criteriile respective. Este o comisie condusă de secretarul municipiului, s-au întocmit nişte chestionare, fiind vorba, cu predilecţie, de criterii profesionale”, arată şeful administraţiei municipale. Dl. Lungu spune că responsabilitate sporită va reveni şefului Direcţiei Poliţie Comunitare, Viorel Horodenciuc, care va fi nevoit să-şi facă datoria cu oameni mai puţini. „Autoritatea, responsabilitatea o are, în primul rând, şeful Poliţie Comunitare, care trebuie să facă performanţă cu un număr mai redus de oameni”, evidenţiază primarul Ion Lungu.
La Poliţia Comunitară, reducerile sunt de la 160 la 107 posturi, respectiv de 53 de posturi, 20 dintre acestea fiind, de mai mult timp, declarate vacante şi neocupate.