29 august 2010

Municipalitatea suceveană nu pierde poziţia de acţionar majoritar la ACET
• Aceasta în urma unui aport la capitalul social de aproximativ 3,36 milioane lei, reprezentând participare în natură cu un teren de 4106 de metri pătraţi
Aleşii locali au aprobat, în şedinţa ordinară de ieri, majorarea capitalului social al municipiului Suceava la societatea comercială ACET. Aportul municipalităţii este de 796.564 euro, adică, aproximativ 3,36 milioane lei, reprezentând participarea în natură cu un teren de 4106 de metri pătraţi. Terenul a fost evaluat de un evaluator autorizat, în baza unui contract de prestări servicii încheiat între primărie şi Romcontrol.
Demersul are drept scop menţinerea unei cote de participare de peste 50% a municipiului Suceava la operatorul de utilităţi comunale. Judeţul Suceava, prin Consiliul Judeţean, este beneficiarul proiectului de modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată finanţat din fonduri europene din cadrul Programului Operaţional Sectorial(POS)-Mediu. Acesta are ca obiectiv furnizarea unei strategii locale de dezvoltare a sectorului de servicii de apă şi constituirea unui operator puternic, capabil să acceseze fondurilor europene şi să asigure implementarea proiectului. Criteriile de eligibilitate includ existenţa unei asociaţii de dezvoltare inter-comunitară, a unui operator regional la nivel judeţean şi a contractului de delegare de gestiune semnat între structurile respective. Potrivit celor amintite, operatorul regional a fost desemnat ACET Suceava, care are ca acţionari mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. ACET asigură servicii de alimentare cu apă şi de canalizare în Suceava, Fălticeni, Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret şi Solca.