12 august 2010

Preşedintele Băsescu riscă suspendarea
• Aceasta dacă nu va desemna premierul propus de majoritatea constituită după căderea Guvernului Boc, consideră preşedintele PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei
Preşedintele Filialei Judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei, dezavuează atitudinea pe care liderul organizaţiei judeţene a PD-L şi vicepreşedinte pe ţară a acestei formaţiuni, Gheorghe Flutur, o are faţă de partidele din opoziţie.
Acesta după ce Flutur ar fi afirmat că PSD şi PNL „cresc ca drojdia”, dl Acatrinei remarcând, răutatea, atitudinea ostilă şi concepţia ostilă pe care dl Flutur o are faţă de opoziţie. „Gheorghe Flutur nu poate concepe că opoziţia este la un nivel superior puterii, o opoziţie puternică neînsemnând, însă, nimic altceva decât faptul că aceasta veghează, înspre binele ţării, la funcţionarea corectă a Guvernului. În lipsa oponenţilor, puterea face tot ce vrea”, relevă ex-senatorul PRM de Suceava.
Domnia sa apreciază întâlnirea dintre vârfurile PSD, PC şi PNL, iniţiată de vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, care, pe lângă analizarea proiectelor legislative de pa masa sesiuni extraordinare, au pus pe tapet şi aspecte grave ale economiei româneşti în criză. Gheorghe Acatrinei crede că soluţiile de scoatere a României din recesiunea economică nu pot veni decât de pe urma coalizării partidelor parlamentare, cât şi a celorlalte formaţiuni politice care pun, înainte de toate, interesul naţional. Dl Acatrinei consideră, însă, că mai întâi trebuie ca forţele politice din Parlament trebuie să voteze moţiunea de cenzură, punând, astfel, umărul la detronarea Guvernului Boc. „Altă cale nu există, decât unirea forţelor sănătoase din Parlament şi sunt sigur că şi o parte dintre cei care au susţinut puterea, acum vor vota moţiunea de cenzură a partidelor de opoziţie. Aceasta astfel încât să fie dat la o parte actualul Guvern şi să se impună o nouă majoritate, care să vină cu propunerea pentru un viitor cabinet. Dacă preşedintele Traian Băsescu va refuza şi de această dată desemnarea unui premier al majorităţi, încălcându-şi prerogativele constituţionale, domnia sa riscă suspendarea”, reliefează liderul judeţean Suceava al PRM, Gheorghe Acatrinei.