24 august 2010

Din cauza nereparării carosabilului,
Primăria va sista plăţile către firmele de reabilitare a alimentării cu apă şi canalizării
Străzile sunt refăcute în bătaie de joc, prin unele locuri mergându-se ca prin lanul de cartofi, spune primarul Ion Lungu
Municipalitatea suceveană se va adresa unităţii bucureştene de implementare a Programului ISPA, solicitând suspendarea plăţilor către societăţile care intervin la reabilitarea reţelelor de apă şi a celor de canalizare din urbea reşedinţă de judeţ. Edilul şef Ion Lungu face acest demers după ce a constat că firmele TMUCB şi Pfeifer nu respectă obligaţiile privind refacerea terenurilor pe care au intervenit, în urma acestora rămânând un adevărat dezastru. „Nu vom mai tolera această stare de lucruri şi, împreună cu firma de consultanţă, vom face adresă la unitatea de implementare de la Bucureşti, astfel încât societăţile respective să primească bani doar după aducerea terenului la starea iniţială şi refacerea carosabilului”, precizează primarul.
Dl Lungu constată că societăţile în cauză „au mimat” că fac reparaţii de calitate, nerespectarea tehnologiei specifice având ca urmare fisurarea betonului, scufundarea carosabilului şi deteriorarea gurilor de canal. Şeful administraţiei locale a cerut refacerea intervenţiilor proaste de aducere la starea iniţială, exemplificând cu străzile „Ion Creangă”, „Petru Rareş”, „Vasile Alecsandri”, „Victoriei”, „Aurel Vlaicu”, Dragoş Vodă, „Gheorghe Doja”, „Viitorului”, „Cuza Vodă” „Zorilor” şi Calea Unirii. „Nu pot să fiu de acord ca aceste străzi să fie refăcute în bătaie de joc. Nu mai poate să continue această stare de lucruri, pentru că prin unele zone se merge ca prin lanul de cartofi”, a reliefat primarul Ion Lungu.