06 septembrie 2015


Vatra Dornei-Broşteni, covor asfaltic de peste 50 km
·        „Putem da o veste bună pentru cei care locuiesc în Vatra Dornei, Dorna Arini, Crucea şi Broşteni”, a declrat Ioan Cătălin Nechifor, şeful administraţiei judeţene sucevene.
Drumul Naţional DN 17 B Vatra Dornei-Broşteni, pe un tronson de 52 km, pe teritoriul judeţului Suceava, intră în susţinute intervenţii de reabilitare, informează Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Conform şefului executivul judeţean sucevean, au început deja lucrări de reparare a carosabilului, urmând ca, în scurt timp, Compania Naţională de Autrostrăzi şi Drumuri Naţionale România (CNADNR), să demareze „şi lucrarea mai complexă de reabilitare”, care presupune turnarea unui covor asfaltic, dinspre Vatra Dornei înspre Broşteni, folosit fiind un tratament tehnic intitulat „şlam dublu inversat”. „Acest tronson de drum naţional, foarte important pentru caracterul turistic la judeţului, dar nu numai, va fi modernizat în perioada următoare şi va într-un regim de circulaţie normală”, arată preşedintele CJ Suceava.
În acest context, Nechifor a menţionat că, în ceea ce priveşte infrastructura de drumuri judeţene, legătură rutieră din zona de munte, pe Valea Bistriţei, este asigurată. Acesta şi după ce, în 2014, a fost modernizat un important tronson de pe „TransRarău”, conectarea între Valea Moldovei şi Valea Bistriţei fiind făcută „în condiţii absolut în regulă, pe un profil care arată mult mai bine decât structura drumului naţional”. „Chiar dacă a durat destul de mult, important este că putem da o veste bună pentru bazinul de munte, pentru cei care locuiesc în Vatra Dornei, Dorna Arini, Crucea şi Broşteni. La fel şi pentru turiştii care traversează acea zonă cu Cheile Zugrenilor, precum şi cu multe atracţii importante, foarte apreciate în plan naţional şi internaţional”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor, şeful administraţiei judeţene sucevene.