10 septembrie 2015

Internet gratuit în parcuri
·        În acest sens, unui provider agreat, de la bugetul local, i se va plăti un abonament de 1.000 de lei pe lună.
·        La dispoziţie va fi o conexiune puternică, de minim 100Mb pe bandă, cu două frecvenţe, respectiv una de 2,4 GHz şi alta de 5 GHz, pentru streaming video, upload şi chiar download.    
 Locuitorii municipiului Suceava vor avea acces la Internet gratuit în Parcul copilului din cartierul Burdujeni, cât şi în Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare”, a informat ieri, într-o    conferinţă de presă, viceprimarul Lucian Harşovschi, menţionând că în zonele amintite sunt în curs de amenajare două „hotspot”.
Viceprimarul spune că s-a optat pentru varianta achitării unui abonament de 1.000 de lei pe lună unui provider de internet,  deoarece achiziţionarea echipamentului specializat de către autorităţile municipale ar fi costat vistieria municipală 20.000 de lei. Pe deasupra, acesta din urmă ar fi presupus cheltuieli de mentenanţă şi, de asemenea, ar fi supus uzurii morale. „Suntem în faza în care s-au solicitat oferte şi sperăm ca, până la sfârşitul săptămânii, să avem un câştigător. Nu s-a mers pe achiziţionarea de echipamente de către Primărie, din cauza vitezei cu care se dezvoltă tehnologia. S-a optat pentru furnizarea de servicii de internet de către un provider, care are obligaţia ca, timp de 2 ani de zile, să ofere acces în cele două zone, urmând ca, pentru aceasta, Primăria să achite un abonament lunar”, explică viceprimarul Sucevei. Lucian Harşovschi precizează că accesul la Internet nu se va face prin routere, ci printr-o conexiune puternică, de minim 100Mb pe bandă, cu două frecvenţe, respectiv una de 2,4 GHz şi alta de 5 GHz, pentru streaming video, upload şi chiar download, conform standardului 802 11 AC. „Este un serviciu care sperăm noi să funcţioneze şi, în funcţie de accesările din aceste zone, am putea extinde proiectul şi în altă parte”, a evidenţiat Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava, adăugând că în Parcul central ar fi nevoie de 8 acces point.