24 septembrie 2015


Ioan Cătălin Nechifor:
Staţiunea turistică şi balneoclimaterică Vatra Dornei intră în circuitul oficial naţional
·        Ieri, a fost inaugurat Centrul de Informare şi Promovare Turistică din municipiul staţiune, Ioan Cătălin Nechifor, şeful CJ, remarcând că, în primele şase luni ale lui 2015 numărul de turişti din judeţ a crescut cu peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.
Preşedintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a luat parte, ieri, la inaugurarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din municipiul Vatra Dornei. 
Adresându-se celor prezenţi, Nechifor şi-a arătat convingerea că între Centrul de Informare şi Promovare Turistică şi Consiliul Judeţean va exista o foarte bună colaborare cu privire la derularea programelor cu scop de promovare turistică. Astăzi, odată cu inaugurarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică de la Vatra Dornei, Staţiunea turistică şi balneoclimaterică intră în circuitul oficial naţional. Îmi doresc o bună colaborare în cadrul Consiliului Judeţean, inclusiv cu centrul judeţean similar de la Suceava, ţinând cont de faptul că în Bazinul Dornelor există numeroase forme de turism, de la cele de recreere, montan, de sport extrem, balneoclimateric, agroturism, până la cel cinegetic, alături de un număr însemnat de structuri cu funcţiuni turistice recunoscute pe plan internaţional. Rezervaţiile naturale din Călimani şi Poiana Stampei, izvoarele cu ape minerale, turbăriile din Dornişoara, cheile Zugrenilor, pârtiile de ski şi de sanie sunt doar câteva dintre atu-urile acestei zone montane care ştie să se deschidă către toţi turiştii care vor servicii de calitate la preţuri corecte”, a declarat Nechifor. Totodată, şeful executivului judeţean a remarcat o spor semnificativ al numărului turiştilor sosiţi în Bucovina. Astfel, în 2014 ar fi fost consemnată o creştere de 7,7% în comparaţie cu anul 2013, în timp ce în acest an, în primele şase luni saltul este de peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.  „Mă bucur de faptul că împreună am reuşit să creştem semnificativ numărul turiştilor sosiţi în Bucovina şi în întregul judeţ Suceava şi vă asigur că instituţia Consiliului Judeţean Suceava va sprijini în continuare acest sector de activitate economică”, a conchis Ioan Cătălin Nechifor în încheiere președintele Consiliului Judeţean Suceava.