27 septembrie 2015


Termica nu pleacă încă din sistem
·        Contractul cu Thermonet, câştigătorul negocierilor pentru preluarea în concesiune a serviciului, nu va a putea fi semnat decât pe 13 octombrie.
·        „O variantă ar fi ca Termica să rămână toată luna octombrie, pentru că este foarte greu ca serviciile să fie facturate la jumătatea lunii”, a reliefat primarul Ion Lungu.
Consiliul Local Suceava a aprobat prelungirea termenului până la care Termica Suceava va mai presta serviciul de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice, după ce, pe 1 iulie, aleşii municipali au votat scoaterea din joc, la finele acestei luni, respectiv pe 29 septembrie, a operatorului din Lunca Sucevei. Deoarece contractul cu Thermonet, câştigătorul negocierilor pentru preluarea în concesiune a serviciului nu va a putea fi semnat decât după 30 de zile de la anunţarea noului operator, adică pe 13 octombrie, Termica va mai rămâne în sistem cel puţin până la această din urmă dată, în caz contrar, în lipsa unui prestator sucevenii riscând să nu aibă apă caldă în locuinţe. În expunerea de motive la proiectul de hotărâre se arată că în vederea asigurării continuităţii serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice pe raza municipiului Suceava este necesară aprobarea prelungirii termenului de prestarea a acestuia de către Termica, până la semnarea cu noul operator al contractului de delegare prin concesiune a activităţii de alimentare cu apă şi căldură în sistem centralizat  „O variantă ar fi ca Thermonet să înceapă să presteze serviciul la mijlocul lunii viitoare, însă ar mai fi şi cea ca Termica să rămână toată luna octombrie, pentru că este foarte greu ca serviciile să fie facturate la jumătatea lunii, iar activitatea să fie despărţită în două,”, a reliefat Lungu, adăugând că în situaţia în care Termica nu va continua activitatea, sau dacă aleşii s-ar exprima împotrivă, Thermonet ar fi dispusă să preia serviciul „pe motiv de forţă majoră”. Reamintim că prin Decizia nr. 75 din 30 iunie a Tribunalului Suceava, a fost dispusă intrarea în faliment a societăţii comerciale Termica activitatea de lichidator judiciar fiind desfăşurată provizoriu de administratorul judiciar format din consorţiul MGA Insolvency SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, care, de altfel, a asigurat observarea şi reorganizarea în perioada procedurii de insolvenţă.
Thermonet Suceava, firmă cu sediul pe strada „Energeticianului”, din Lunca Sucevei, la care acţionari sunt Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, a câştigat negocierile pentru preluarea transportului agentului termic, cu un total de 312,68 de puncte conducând în clasament în faţa societăţii autorităţilor locale, Transagent, care a acumulat doar 283,10 puncte.