24 septembrie 2015


Municipalitatea suceveană dă 250.000 de lei  pe instalaţii şi ornamente pentru Sărbătorile de iarnă   
·        Anul trecut cu noi achiziţii s-au cheltuit 200.000 de lei, iar în 2009, când primar era tot Ion Lungu, pentru marcarea Sărbătorilor de la buget a fost disponibilizată suma de 300.000 de lei.
Municipiul Suceava ar putea cheltui 250.000 de lei în vederea procurării de ornamente şi instalaţii electrice luminoase pentru Sărbătorile de iarnă din acest an. Ion Lungu, şeful executivului local declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că sucevenii din cartierele mărginaşe i-au reproşat că zonele în care locuiesc au fost neglijate din acest punct de vedere.„Intenţionăm ca, în acest an, să punem instalaţii şi ornamente în toate cartierele. S-au făcut modernizări pe bulevardul şi în cartierul Obcini, de unde am primit reproşuri, iar oamenii au dreptate. Tocmai de aceea, facem un efort mai mare, pentru a putea orna tot oraşul”, subliniază şeful municipalităţii, menţionând că suma va fi supusă aprobării consilierilor locali.
Pe de altă parte, primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ precizează că la Direcţia Domeniului Public sunt în verificări şi reparaţii toate accesoriile caracteristice sezonului de iarnă folosite în anul anterior. Ion Lungu a mai spus că speră ca înainte de 1 Decembrie, când se dă startul  oficial al iluminatului ornamental, să fie încheiate deja lucrările de modernizare a zonei Palatului Administrativ, astfel încât tot centrul Sucevei să arate în mod deosebit. În 2014, pentru crearea unei atmosfere cât mai adecvate evenimentelor de sfârşit an, de la bugetul local a fost alocată suma de 200.000 de lei. La acea dată, noile achiziţii făcute de Primărie au luat calea împodobirii, cu predilecţie, a zonei centrale, instalaţiile şi ornamentele disponibilizate luând calea cvartalelor urbei. În 2009, când primar era tot Ion Lungu, pentru marcarea Sărbătorilor de iarnă, în buget au fost prinşi 300.000 de lei.  La acea dată, edilul-şef susţinea că suma în cauză nu este una foarte mare, că aceasta provine din economii şi că banii sunt destinaţi înfiinţării a 3 orăşele ale copiilor.