10 septembrie 2015


Pentru neplata chiriilor şi utilităţilor,
Primăria a dat în judecată 9 chiriaşi din locuinţele sociale şi cele ANL    
·        „Trebuie să ajungem la astfel de măsuri, prin care Primăria să poată să-şi recupereze debitele”, a explicat Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava.

·        Peste 60.000 de lei au de plăti locatarii rău-platnici numai pentru cheltuielile de pe lista comună de la asociaţii.
Sucevenii care stau în unităţile de locuit aparţinând fondului locativ al Primăriei nu-şi onorează în mod ritmic nici chiria şi nici utilităţile pe care le consumă, a făcut cunoscut, într-o conferinţă de presă, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi. Responsabilul din cadrul executivului sucevean a precizat că preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari vin în audienţă la Primărie şi reclamă că respectivii locatari au restanţe mari la cheltuielile comune. „Persoanele care stau închirie în blocurile Primăriei, fie că sunt locuinţe sociale, fie că vorbim despre blocuri ANL, au datorii către asociaţii suma de 61.000 de lei”, a precizat Harşovschi. Potrivit viceprimarului, asociaţiile au contract direct cu Primăria şi, de aceea, compartimentul specializat al administrativului este cel care îi somează pe debitori să se conformeze la plată. „Noi am trimis somaţii că, dacă nu vor plăti aceste datorii, vor fi acţionaţi în instanţă de către noi, deoarece asociaţia de proprietari are contract cu Primăria, care este deţinătorul apartamentelor, iar cei în cauză vor trebui să-şi achite aceste restanţe”, arată adjunctul şefului executivului municipal. În consecinţă, Primăria municipiului Suceava a obţinut în instanţă hotărâri definitive şi irevocabile pentru recuperarea debitelor restante de la 9 familii, acestea neplătindu-şi fie chiriile pentru apartamente, fie cheltuielile de întreţinere către asociaţii. „Prin urmare, uşor, uşor, trebuie să ajungem la astfel de măsuri, prin care Primăria să poată să-şi recupereze debitele”, a explicat Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava.