03 septembrie 2015


Stare de alertă pe cod portocaliu de caniculă
·        Şase puncte de prim ajutor au fost organizate în pieţele reşedinţei de judeţ, precum şi în Parcul central de lângă Palatul Administrativ. 
·        Din fericire, nu s-a impus raţionalizarea consumului de apă potabilă şi nici nu s-au introdus limitări în circulaţia autovehiculelor de mare tonaj.
Primăria municipiului Suceava a amenajat 6 puncte pentru acordarea ajutorului medical persoanelor care ar putea avea de suferit de pe urmA temperaturilor deosebit de ridicate. Serviciul pentru situaţii de urgenţă al administrativului a hotărât ca acestea să fie amplasate în Parcul central, Piaţa agroalimentară centrală, Piaţa „George Enescu”, Piaţa „Cuza Vodă”, Piaţa angro şi în Complexul comercial „Bazar”. Acestea oferă asistenţă medicală de specialitate, prin asistenţii angajaţi ai Primăriei municipiului Suceava, medicamente pentru riscul de tensiune arterială şi apă potabilă. „Este o zi grea, avem cod portocaliu de caniculă,  de aceea am organizat 6 puncte de prim ajutor. Sigur, suntem într-o stare de alertă, aşa cum se procedează în situaţiile de urgenţă, iar acolo unde este necesar, vom interveni”, a declarat Ion Lugu, primarul Sucevei. Şeful administraţiei locale a făcut şi recomandări privind interzicerea folosirii focului deshis în intervale cu temperaturi deosebit de ridicate, menţionând că, din fericire, nu s-a impus raţionalizarea consumului de apă potabilă. De asemenea, nu s-au introdus limitări în circulaţia autovehiculelor de mare tonaj, asupra  luării măsurii urmând a se hotărî doar în condiţiile în care codul portocaliu de caniculă se prelungeşte. Utilajele specializate ale societăţii de salubritate Diasil Service au fost scoase la stropirea carosabilului, „pentru a se crea un climat cât de cât normal, însă fără a se face risipă, pentru că şi apa costă”. Primarul Ion Lungu a mai precizat că în cazul muncitorilor care lucrează la obiectivele din proiectele cu finanţare europeană, răspunderea protejării acestora împotriva temperaturilor extreme revine angajatorului. În cazul lucrătorilor de la Direcţia Domeniului Public, Primăria asigură apă potabilă celor care muncesc în condiţii deosebite, şi „mai puţin celor de la birouri”.